VieDome biedt met een geïntegreerde basisstructuur maatwerk voor elke bewoner. Komt er een nieuwe bewoner, dan is alles eenvoudig opnieuw in te richten. Verandert de situatie van de bewoner, dan beweegt de bewaking mee. VieDome werkt dan ook met een basis infrastructuur en slimme sensoren. Het is vooral de software die de functionaliteit bepaalt en niet de hardware.

Slimme sensoren

VieDome werkt met de nieuwste generatie slimme sensoren; de smart VieDome sensor (SVS). De SVS biedt derde generatie audio- en videodetectie. De SVS-sensor genereert een melding, zodra er een afwijking wordt gesignaleerd op de gewenste of gebruikelijke situatie. Eventuele verstoringen, zoals onweer, vrachtwagens en dichtklappende deuren worden gefilterd. Vooraf wordt de gewenste situatie per individu bepaald op basis van behoeften en leefpatronen. Na het instellen werkt alles automatisch en hoeven zorgverleners geen handelingen te verrichten. Zij ontvangen de alarmmeldingen van de toegewezen bewoners als er écht iets aan de hand is.

Videobewaking

Voor het detecteren met video van ‘afwijkende situaties’ maakt VieDome gebruik van verschillende sensoren. De kamer wordt verdeeld in meerdere detectiegebieden; bijvoorbeeld de kamerdeur, toiletdeur, het bed en de rest van de kamer. Zo is te detecteren of de cliënt in bed ligt, onrustig is, het bed verlaat, valt, de kamer verlaat of naar het toilet gaat. Ook het betreden van de kamer door zorgmedewerkers wordt gedetecteerd. De detectie kan op afstand ingesteld of aangepast worden.

Afhandeling alarmmeldingen

Bij een alarm van de slimme sensor wordt geen live stream opgezet, maar ziet de medewerker een anoniem snapshot van het alarmmoment. De medewerker kan een audio- en/of videofragment oproepen van een aantal seconden voor het alarm tot een aantal seconden na het alarm. Wat een medewerker mag opvragen bij een cliënt, is instelbaar om de privacy van de cliënt te waarborgen. Als het alarm is afgehandeld, zijn het snapshot en de fragmenten niet meer beschikbaar. In het geval dat cameramonitoring is toegestaan, is de sensor ook te gebruiken voor video-observatie.

Slimme oplossingen

Download nu onze whitepaper over scenariodenken.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van scenariodenken voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper ‘Scenariodenken van Viedome: van zorgalarmering naar zorgondersteuning’.