Viedome biedt slimme bewaking met sensoren, die zijn afgestemd op de zorgvraag en omgeving van de cliënt. Er zijn diverse soorten sensoren beschikbaar, die met Viedome apart of gezamenlijk in uiteenlopende scenario’s inzetbaar zijn. Zo kunnen we met sensorische bewaking iedere zorgvraag optimaal beantwoorden. Een veel gebruikte oplossing is uit-bed-signalering.

Passieve en actieve bewaking

Sensoren kunnen een passieve of actieve functie hebben. Een passieve functie betekent dat de bewoner geen bewuste handeling hoeft te verrichten voor een alarmmelding. Voorbeelden van passief zijn akoestische bewaking, bewegingsmelders en uit-bed-signalering. Actieve alarmering genereert een alarmmelding na een bewuste handeling van de bewoner, zoals het indrukken van een alarmknop.

Alleen meldingen als het nodig is

Bij passieve alarmering kan het nodig zijn een melding te genereren na het triggeren van één sensor. In andere gevallen leidt dit juist tot onnodige meldingen. Daarom werkt Viedome met scenario’s. Zo kun je een alarmscenario definiëren, die pas een melding genereert na het triggeren van meerdere sensoren of bij het vaker voorkomen van een gebeurtenis. Bijvoorbeeld als een bewoner in één nacht vier keer uit bed komt. Of als de bewoner uit bed is, maar niet arriveert bij het toilet. Instellingen zijn per kamer aan te passen; de bewaking kan dus per bewoner en tijdstip verschillen.

Slimme software in plaats van hardware

Viedome kiest ervoor om de functionaliteit in de software te realiseren. Softwarematig kun je bepalen of een sensor de verlichting schakelt of een alarm genereert. Omdat Viedome met roosters werkt, kunnen sensoren gedurende de dag van functie veranderen. Zo kan een bewegingssensor overdag detecteren of er nog voldoende activiteit in de woning is en ’s nachts een alarm genereren bij te weinig activiteit.

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download