De draadloze kamerunit, het zorgtoestel en de slimme sensoren van VieDome zijn uitgerust met akoestische bewaking. De VieDome kamerunit (VieConnector) werkt op basis van volume en tijdsduur. De slimme sensor heeft audioanalyse voor alarmering. Voor akoestische bewaking hoeft geen aanvullende hardware geplaatst te worden. Dit is softwarematig te activeren.Halvering aantal loze meldingen

Akoestische bewaking maakt gebruik van detectie van geluidsintensiteit. Zodra een bepaald niveau wordt overschreden, volgt een melding. Daarnaast maakt akoestische bewaking gebruik van een vooraf bepaalde tijdsduur om relatief korte geluidsfragmenten te filteren. Verdere analyses en andere sensoren kunnen bij de bewaking betrokken worden.


Dit draagt bij aan het voorkomen van meer dan 50 procent van de ongewenste loze meldingen. Ook de functie ‘terugspraak per bewoner of ruimte’ is in te schakelen en er is een opnamefunctie voor het terugluisteren van geluiden, nadat het alarm is afgegaan.

Slimme oplossingen

Download nu onze whitepaper over scenariodenken.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van scenariodenken voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper ‘Scenariodenken van VieDome: van zorgalarmering naar zorgondersteuning’.