Viedome biedt efficiënte mogelijkheden voor dwaaldetectie, dwaalpreventie en locatiebepaling van bewoners. Afhankelijk van de situatie kun je altijd per locatie de meeste geschikte oplossing kiezen op basis van de specifieke zorgvragen en leefpatronen van bewoners. Actieve dwaaldetectie bijvoorbeeld passen we vaak binnenshuis toe.

Draadloze locatiezenders

Dwaaldetectie binnenshuis is mogelijk met kleine, draadloze locatiezenders die werken met Bluetooth. Na het indrukken van een alarmknop zoekt het systeem de locatie van de gebruiker. Hiermee is de privacy van de gebruiker beschermd.

Andere systemen werken met een gebouwdekkend draadloos Bluetooth-netwerk en polszenders. De alarmmelding werkt hetzelfde, maar via een app of webapplicatie is continu te zien waar de cliënt zich bevindt. Het systeem kan ook deuren bewaken en openen of sluiten, zodra een specifieke cliënt deze nadert. Alle systemen zijn in Viedome geïntegreerd en naast elkaar te gebruiken. Voor dwaaldetectie buitenshuis maken we veel gebruik van passieve dwaaldetectie.

eHealth

Viedome biedt ook mobiele persoonsalarmering met eHealth-opties voor mensen die door een lichamelijke of leeftijdsbeperking in hun dagelijks leven toezicht op hun gezondheid en veiligheid nodig hebben. Er kunnen meldingen worden ingesteld voor o.a. medicatie, geofencing en afspraken.

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download