Cliëntgerichte zorgscenario’s

Cliëntgerichte zorgscenario’s - Viedome

Een zorgscenario is een intelligente, cliëntgerichte vorm van zorgondersteuning. Niet door bij de eerste de beste beweging of een geluidje van de cliënt te alarmeren, maar alleen als er écht wat aan de hand is. Dit is mogelijk door het gedrag en de leefstijl van de cliënt te monitoren en zorgscenario’s te ontwikkelen die hierop afgestemd zijn. Het systeem leert wanneer er hulp nodig is en genereert alleen in die gevallen een alarmmelding.

Alleen meldingen die ertoe doen - Viedome
Alleen meldingen die er toe doen - Viedome

Alleen meldingen die er toe doen

Zorgmedewerkers weten er alles van. Traditionele zorgsystemen produceren een veelheid aan alarmmeldingen, waarvan het overgrote deel vals-positief is. Deze meldingen zorgen voor veel tijdverlies en ergernis bij zorgmedewerkers en verstoringen van cliënten. Doordat Viedome met slimme zorgscenario’s werkt, genereert het systeem uitsluitend meldingen die ertoe doen. In de praktijk zijn dat er al snel vele honderden per dag minder.

Van gebouw-gebonden naar cliëntgericht - Viedome

Van gebouwgebonden naar cliëntgericht

Het grote nadeel van gebouwgebonden oplossingen is dat ze niet flexibel en niet cliëntgericht zijn. Onze oplossingen zijn dat wel. Componenten zijn eenvoudig in te stellen en af te stemmen op de zorgvraag van de cliënt. Verandert de zorgvraag, dan kun je eenvoudig de instellingen aanpassen. In combinatie met slimme zorgscenario’s en een zelflerend systeem, transformeer je van gebouwgebonden naar cliëntgerichte zorg. Van gesloten naar open. En van alarmering naar zorgondersteuning.

Zo werken zorgscenario’s

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download