Cameratoezicht, is dat echt nodig? - Help! De zorg #2

Cameratoezicht, is dat echt nodig? - Help! De zorg #2

Een camera kan ingezet worden bij dag- of nachtzorg, maar ook ter bevestiging van een acute zorgvraag, bijvoorbeeld bij een epilepsieaanval. Zeker bij de huidige schaarste aan zorgmedewerkers, kan het een waardevol hulpmiddel vormen. Toch is het geen standaard onderdeel om continu in te zetten. Maar wat is dan wel de manier om cameratoezicht toe te passen in het zorgproces?

Malou van Loon praat in deze podcast met tafelgasten Gijs van Buitenen, specialist Vastgoed & Facilitair bij SOVAK, en Coen van de Wouw, zorgconsulent bij Viedome.

Over de podcast

Help! De zorg is een interessante reeks podcasts voor iedereen die geïnteresseerd is in zorg en zorgtechnologie. Gastvrouw Malou van Loon praat met verschillende tafelgasten over alles wat met de zorg te maken heeft. Onderwerpen zoals zorgcentrale, camerabewaking, uitdagingen op de werkvloer, techniek in dienst van de zorg en artificial intelligence komen allemaal aan bod.

Zorgorganisaties staan voor grote uitdagingen om de zorg toegankelijk, betaalbaar en beheersbaar te houden. Viedome helpt hierbij. Met slimme zorgtechnologie en cliëntgerichte zorgscenario’s die efficiënte zorg mogelijk maakt. Maar ook door het gesprek aan te gaan met zorgorganisaties, cliënten, mantelzorgers, familie en zorgmedewerkers.

Coen van de Wouw, Viedome

Meer weten over dit onderwerp?

Coen kan je er meer over vertellen.

Neem contact op