Veiligheid en mobiliteit vormen in de zorg thuis de basis voor langer zelfstandig thuis wonen. Dankzij onze technologische oplossingen en individuele alarmscenario’s kunnen mensen langer onder eigen regie verantwoord thuis kunnen blijven wonen. En wordt het aantal vals-positieve alarmmeldingen geminimaliseerd. Onze oplossingen dragen bovendien bij aan een betere leefbaarheid. Al vele thuiswonende cliënten in Nederland en België gebruiken VieDome.

Van woning naar zorgwoning

VieDome wil de thuiszorg slimmer en efficiënter maken met toegankelijke technologie. Zonder investering vooraf maken we van iedere woning een zorgwoning. Voorzien van de zorg-op-afstand-oplossingen, die de cliënt nodig heeft om langer zelfstandig te blijven wonen. Zo maken we het werk voor thuiszorgmedewerkers efficiënter en ontlasten we mantelzorgers. Onze thuiszorgoplossingen worden ingezet voor totale zorg op afstand, personenalarmering, videomonitoring, gedragsanalyse, dwaaldetectie, beeldbelfuncties en alarmopvolging. Ook voorziet VieDome in digitale toegangsverlening. Dat maakt sleutelkluizen en tijdrovend sleutelbeheer overbodig.

Drie belangrijke vragen

VieDome neemt altijd de cliënt als uitgangspunt in plaats van de woning. Investeren in woning-gebonden hardware is volgens ons niet zinvol, omdat elke cliënt en elke zorgvraag om een andere oplossing vraagt. De beste oplossing voor een individuele cliënt, thuiszorgorganisatie en mantelzorger begint met drie belangrijke vragen: Wat wil je weten? Hoe ga je dat meten? En wat ga je ermee doen? De antwoorden maken duidelijk wat er écht nodig is en vormen de basis voor cliëntgebonden alarmscenario’s. Zo maken we samen de thuiszorg slimmer én efficiënter. U gebruikt en betaalt namelijk alleen wat u nodig heeft.

“Elke cliënt en elke zorgvraag vraagt om een andere oplossing. Daarom werkt VieDome met individuele alarmscenario’s.”

Scenario:

Digitale toegang tot de woning van de cliënt

In de thuiszorg in Nederland zijn zeker 150.000 sleutelkluizen in gebruik. Dat is onwenselijk, want ze zijn inbraakgevoelig en bij verlies van een generieke sleutel, moeten alle kluizen in een wijk of gebied worden vervangen. Bij ongeplande zorg moet de zorgverlener de juiste sleutel hebben of code weten. Dat kan een stuk efficiënter.

Lees verder

Scenario:

Samenwerking zorg/mantelzorg met actieve en passieve signalering

Zeker niet bij alle meldingen uit een woning is het noodzakelijk dat er een professionele zorgverlener komt. Ook mantelzorgers kunnen meldingen oppakken. Maar mantelzorgers willen wel de zekerheid hebben dat de melding bij een professional terecht komt, als zij zelf niet kunnen. Ook willen ze graag weten hoe het met de cliënt gaat.

Lees verder

Scenario:

Een veilige werkomgeving voor zorgmedewerker

Tijdens het werken in de thuiszorg kan er van alles gebeuren met een zorgverlener. Denk aan risico’s op vallen, buiten bewustzijn raken, agressie en geweld. Dat vraagt - ook wettelijk gezien - om de nodige aandacht voor deze zorgmedewerkers. VieDome biedt goede mogelijkheden voor actieve en passieve alarmering.

Lees verder

Nieuws

Thuiszorg | 15 • 07 • 2019

Betere bewaking door valse meldingen te voorkomen

Kies voor de juiste sensor en het juiste bewakingsscenario om vals-positieve meldingen te voorkomen.

Lees meer

Thuiszorg | 30 • 06 • 2019

VieProApp: de smartphone als effectief gereedschap

Ontdek de mobiele telefoon als gereedschap voor verpleegkundigen in een open zorgcommunicatieplatform.

Lees meer