28 • 11 • 2023

Viedome bouwt met Cosis aan de toekomst

De zorg is en blijft in beweging en zorgorganisaties staan voor grote uitdagingen om alles toegankelijk, betaalbaar en beheersbaar te houden. Dat geldt ook voor Cosis, een organisatie die in Drenthe en Groningen kwetsbare mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking helpt grip te krijgen op het leven. Viedome helpt ze daarbij en bouwt samen met Cosis aan de toekomst. Cosis werkt vanuit meer dan 200 locaties en bij cliënten thuis.

Viedome en Cosis bouwen aan toekomst

Uitdagingen

Het belangrijkste in de zorg is inspelen op de individuele zorgvraag en ondersteunen waar nodig. Maar met alle bijkomende uitdagingen wordt dit een steeds lastigere uitdaging. Zo heeft ook Cosis te maken met krapte op de arbeidsmarkt en stijgende zorgkosten. Dat vraagt om slimme oplossingen en een totaalsysteem om de zorg te ondersteunen. Hiervoor werkt Cosis met Viedome.

Meer tijd en zelfredzaamheid

De behoefte aan slimme oplossingen bij Cosis richt zich vooral op digitalisering, technologie en datagericht werken. Slimmer, maar vooral ook efficiënter werken dus. Met alleen meldingen die ertoe doen, meer bewegingsvrijheid en goed kijken naar de individuele zorgvraag van de cliënt. Digitalisering leidt er daarbij toe dat medewerkers meer tijd over houden voor de bewoners en dat cliënten meer zelfredzaam worden.

Datagericht werken

Met de slimme oplossingen die Mextal met Viedome biedt aan Cosis, wordt er ook een veelheid aan data verzameld. Cyril van Zuidam, Directeur Cluster Wonen: “Dit maakt het mogelijk om veel meer datagericht te gaan werken, wat nu nog te weinig gebeurt. Op basis van data kunnen we meer zaken voorspellen, eerder inspelen op ontwikkelingen en efficiënter werken. Dat maakt het werk voor onze medewerkers leuker en makkelijker en het leven van bewoners nog mooier dan het nu al is.”

Bouwen aan de Toekomst op SBS6

Over hoe Cosis aan de toekomst werkt met Viedome, praten onder andere Cyril van Zuidam en Patricia van de Wetering-Geraets van Mextal in het SBS6 tv-programma Bouwen aan de Toekomst. De uitzending is hieronder terug te kijken.

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download