De zorg moet en kán vele malen efficiënter. De oplossing hiervoor ligt niet in nóg meer alarmering en nóg meer gebouw-gebonden hardware. VieDome kijkt op een andere manier naar de behoeften van cliënten en zorgmedewerkers en werkt met intelligente zorgscenario’s. Wij maken de zorg slimmer en transformeren van zorgalarmering naar zorgondersteuning.

Waarom scenario’s?

Scenario’s stellen ons in staat om verschillende sensoren te koppelen en de intelligentie zoveel mogelijk te verankeren in de software. Zo realiseren we derde en vierde generatie zorg- en bewakingsscenario’s met eerste en tweede generatie hardware. Dit heeft als voordeel dat u (oude) hardware niet hoeft te vervangen en investeringen lager zijn.

Wat is een scenario precies?

Een zorgscenario is een intelligente en individuele vorm van zorgalarmering. Niet door bij de eerste de beste beweging of geluid van een cliënt te alarmeren, maar alleen als er écht iets is. Door het gedrag en de leefstijl van een cliënt te monitoren, leert het systeem wanneer er hulp nodig is. Pas dan zal er een alarm volgen. Dit voorkomt honderden vals-positieve meldingen per dag! Zo transformeert zorgalarmering naar zorgondersteuning.

Scenario’s op de werkvloer

Het voorkomen van vals-positieve meldingen vergt continu onderhoud. Als er iets verandert in de situatie van de cliënt, moet de bewaking hierop aangepast worden. VieDome bevat daarom efficiënte tools om zowel ter plaatse als op afstand de benodigde instellingen aan te passen, zodat ze weer naadloos aansluiten op de nieuwe situatie.

Werken met roosters

VieDome werkt ook met roosters om de bewaking en afhandeling gedurende de dag aan te passen. Zo kunnen meldingen overdag naar de smartphone van een medewerker gezonden worden, terwijl ze ’s nachts juist uit moeten komen bij de zorgcentrale. Het via de smartphone tijdelijk in- en uitschakelen van kamers en sensoren, beperkt het aantal onbedoelde meldingen aanzienlijk.

Download nu onze whitepaper over scenariodenken.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van scenariodenken voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper ‘Scenariodenken van VieDome: van zorgalarmering naar zorgondersteuning’.