Cliëntgerichte zorgscenario’s

Valgevaarlijke cliënt gaat ’s nachts naar het toilet

Als een valgevaarlijke cliënt ’s nachts uit bed komt om naar het toilet te gaan, is het natuurlijk prettig om te weten als hij of zij weer veilig in bed in ligt. Het liefst zonder overbodige alarmmeldingen. Pas als er iets misgaat en de cliënt valt, zijn een alarmmelding en adequate hulp noodzakelijk.

Alleen een melding als er iets mis is

In de ouderenzorg is het gebruikelijk dat na een nachtelijk toiletbezoek van een cliënt een zorgmedewerker even checkt of alles in orde is. Er is immers een alarmmelding gegenereerd. Dat kan slimmer! Dankzij een slim zorgscenario weet het systeem dat de cliënt ’s nachts altijd een aantal keer uit bed gaat. Geen reden voor een alarmmelding. Pas als de cliënt niet binnen de gebruikelijke tijd terug in bed is, genereert het systeem een alarm. Dat scheelt veel tijd en is fijner voor de cliënt.

Slimme oplossingen

Viedome is een open zorgtechnologie platform, dat uitgaat van de individuele zorgvraag van de cliënt. Onze geïntegreerde totaaloplossing bestaat uit hardware, software en services. Daar waar nodig, koppelt Viedome flexibel met meer dan 160 tools en applicaties van externe leveranciers. Met Viedome ben je maximaal flexibel; je neemt alleen de componenten af die je gebruikt en zo lang je ze gebruikt. Verandert de zorgvraag, dan pas je Viedome hierop aan.

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download