Cliëntgerichte zorgscenario’s

Cliënten gaan op verschillende tijden naar bed

Niet alle cliënten gaan op dezelfde tijd naar bed. Dat kan voor problemen zorgen bij de verpleegafdeling, als deze in z’n geheel overschakelt naar de nachtstand. Het gevolg: veel onnodige meldingen, maar ook echte meldingen die over het hoofd worden gezien. Hetzelfde probleem doet zich in de ochtend voor. Viedome biedt de oplossing.

Naar bed wanneer de cliënt het wil

Vreemd eigenlijk dat cliënten in de gehandicaptenzorg zich moeten aanpassen aan de beperkingen van een systeem. Bijvoorbeeld als ze naar bed gaan. De ene cliënt gaat graag op tijd naar bed, terwijl een andere cliënt juist liever wat langer opblijft. Maar als de afdeling al vroeg op de nachtstand overgaat, krijgen de zorgmedewerkers steeds meldingen omdat veel cliënten nog wakker zijn. Dat kan slimmer! Met Viedome is de nachtbewaking individueel instelbaar. Dat scheelt veel onnodige meldingen en het is prettiger voor de cliënten die nog niet in bed liggen.

Slimme oplossingen

Viedome is een open zorgtechnologie platform, dat uitgaat van de individuele zorgvraag van de cliënt. Onze geïntegreerde totaaloplossing bestaat uit hardware, software en services. Daar waar nodig, koppelt Viedome flexibel met meer dan 160 tools en applicaties van externe leveranciers. Met Viedome ben je maximaal flexibel; je neemt alleen de componenten af die je gebruikt en zo lang je ze gebruikt. Verandert de zorgvraag, dan pas je Viedome hierop aan.

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download