Sommige cliënten kunnen uitsluitend bewaakt worden met akoestische bewaking. Bijvoorbeeld omdat ze te beweeglijk zijn of omdat ze geen sensoren op hun lichaam dulden. Doordat het voor deze bewoners gebruikelijk is om de hele nacht geluid te maken, ontstaan er veel onnodige meldingen. En dat zorgt voor veel extra werkdruk.

Ontdek wat VieDome ú kan bieden.

Cliënt

“'s Nachts kan het onrustig zijn op de afdeling waardoor ik slecht slaap.”

Wat wil je weten?

Om het comfort en de veiligheid van bewoners te garanderen, is het noodzakelijk hun gedrag te monitoren. Als dat niet met lichaamssensoren kan, biedt akoestische bewaking of beeldanalyse met een slimme sensor de oplossing. Je wilt dat er een melding wordt gegenereerd bij overschrijding van een bepaald geluidsniveau of bij bepaalde bewegingen in de kamer.

Hoe ga je dat meten?

Bij akoestische bewaking wordt het geluidsniveau in een kamer vooraf gemeten. Met een kamerpost wordt de kamer gemonitord. Als het geluid een vooraf ingesteld niveau gedurende een bepaalde tijdsduur overschrijdt, volgt er een alarmmelding.

Bij het gebruik van de slimme sensor wordt het beeld van de kamer geanalyseerd. Als er in de kamer bepaalde bewegingen worden waargenomen, volgt een melding.

In beide gevallen wordt er direct een verbinding met de kamer tot stand gebracht en kan de zorgverlener de benodigde actie ondernemen. Na reset van de melding gaat de ingestelde tijdsduur weer in.

Wat ga je ermee doen?

Nauwkeurige meting en adequate opvolging zorgen ervoor dat de bewoner goed bewaakt wordt en het aantal meldingen niet onnodig hoog wordt.

Zorgmedewerker

“Dankzij VieDome hoeven we cliënten niet onnodig te storen. Dat komt de rust op de afdeling ten goede.”

Gebruik alleen wat u nodig heeft

Geen cliënt is hetzelfde en er zijn talloze zorgvragen in de intramurale gehandicaptenzorg. Het is dan ook niet logisch om te kiezen voor statische, gebouw-gebonden zorgdomotica met in alle kamers dezelfde sensoren. VieDome gaat altijd uit van de zorgvraag van de cliënt zelf. De ene keer zijn er halszenders, bedmatten en bewegingsmelders nodig. En voor de volgende cliënt misschien akoestische bewaking of persoonsalarmering. Kortom: dynamische zorgdomotica.

Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert de zorgvraag, dan verandert u het scenario door de instellingen van de componenten via onze app aan te passen. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt. Dat is wel zo efficiënt.

Open zorgplatform

Flexibel te koppelen met ruim 160 koppelingen, functies en applicaties

VieDome is een open zorgplatform, waarbij de individuele zorgvraag van de cliënt centraal staat. Meer dan 160 tools en applicaties van meer dan 75 externe leveranciers laten zich waar nodig flexibel koppelen met VieDome. U zit met VieDome dan ook nergens aan vast; componenten van andere leveranciers kunt u in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Daarmee behouden eerdere investeringen hun waarde of worden juist waardevoller, door ze in een VieDome-omgeving te gebruiken. Lees meer over VieDome

Nieuws

Ouderenzorg | 28 • 08 • 2019

VieProApp

De mobiele telefoon helpt de zorgverlener

Lees meer

Ouderenzorg | 27 • 08 • 2019

VieDome hosting, een open ecosysteem voor zorg...

De VieProApp voldoet aan alle regels van de nieuwe GDPR (AVG) regels

Lees meer

Ouderenzorg | 26 • 08 • 2019

Toevoegen van functionaliteiten binnen bestaand...

Domotica hoort bij de cliënt en niet bij het gebouw

Lees meer

Algemeen | 23 • 08 • 2019

NightWatch en VieDome werken samen aan mobiele...

Zware epilepsieaanvallen worden direct gemeld

Lees meer