Een cliënt kan - om wat voor reden dan ook - regelmatig uit bed komen ’s nachts. Bij een traditioneel systeem leidt dit keer op keer tot een melding. Vaak houdt de zorgcentralist handmatig bij hoe vaak de cliënt uit bed komt. Na een bepaald aantal keer stuurt de centrale een zorgmedewerker. Kortom, veel meldingen en veel werk. 

Ontdek wat VieDome ú kan bieden.

Cliënt

“Als ik 's nachts even uit bed ga, hoef ik niet meteen een medewerker te zien.”

Wat wil je weten?

Dit in de ouderenzorg veel voorkomende scenario gaat van start, zodra de cliënt voor de eerste keer het bed verlaat. Als zorgverlener wil je het graag weten als de cliënt gedurende de nacht het bed vaker verlaat, dan vooraf is ingesteld in het systeem. Als dat gebeurt, moet er een melding worden verzonden naar de centrale. Hierin wordt vermeld hoe vaak de cliënt uit bed is gekomen.

Hoe ga je dat meten?

Een in-bed-sensor houdt nauwkeurig bij wanneer de cliënt het bed verlaat en er weer ingaat. Elke keer als de cliënt het bed verlaat, wordt dit geregistreerd. Op basis van eerdere ervaringen en/of in overleg met de cliënt, wordt voor een bepaald tijdsbestek (bijvoorbeeld van 22.00 tot 8.00 uur) een maximaal aantal keren ingesteld dat de cliënt het bed kan verlaten, zonder dat er een melding volgt. Pas bij overschrijding van dit aantal, wordt er een melding verzonden. Het scenario wordt gereset bij een roosterwisseling.

Wat ga je ermee doen?

Zolang de cliënt binnen de ingestelde randvoorwaarden het scenario doorloopt, volgt er geen melding op de zorgcentrale of in de VieProApp. De zorgcentralist hoeft dankzij VieDome geen handmatige registratie bij te houden, de cliënt hoeft niet onnodig gestoord te worden en de nachtrust op de afdeling komt niet in gevaar.

Zorgmedewerker

“Een cliënt onnodig storen is niet fijn. Maar als er echt wat misgaat, wil ik dat wel weten.”

Download nu onze whitepaper over scenariodenken.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van scenariodenken voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper ‘Scenariodenken van VieDome: van zorgalarmering naar zorgondersteuning’.