Een cliënt kan - om wat voor reden dan ook - regelmatig uit bed komen ’s nachts. Bij een traditioneel systeem leidt dit keer op keer tot een melding. Vaak houdt de zorgcentralist handmatig bij hoe vaak de cliënt uit bed komt. Na een bepaald aantal keer stuurt de centrale een zorgmedewerker. Kortom, veel meldingen en veel werk. 

Ontdek wat VieDome ú kan bieden.

Cliënt

“Als ik 's nachts even uit bed ga, hoef ik niet meteen een medewerker te zien.”

Wat wil je weten?

Dit in de ouderenzorg veel voorkomende scenario gaat van start, zodra de cliënt voor de eerste keer het bed verlaat. Als zorgverlener wil je het graag weten als de cliënt gedurende de nacht het bed vaker verlaat, dan vooraf is ingesteld in het systeem. Als dat gebeurt, moet er een melding worden verzonden naar de centrale. Hierin wordt vermeld hoe vaak de cliënt uit bed is gekomen.

Hoe ga je dat meten?

Een in-bed-sensor houdt nauwkeurig bij wanneer de cliënt het bed verlaat en er weer ingaat. Elke keer als de cliënt het bed verlaat, wordt dit geregistreerd. Op basis van eerdere ervaringen en/of in overleg met de cliënt, wordt voor een bepaald tijdsbestek (bijvoorbeeld van 22.00 tot 8.00 uur) een maximaal aantal keren ingesteld dat de cliënt het bed kan verlaten, zonder dat er een melding volgt. Pas bij overschrijding van dit aantal, wordt er een melding verzonden. Het scenario wordt gereset bij een roosterwisseling.

Wat ga je ermee doen?

Zolang de cliënt binnen de ingestelde randvoorwaarden het scenario doorloopt, volgt er geen melding op de zorgcentrale of in de VieProApp. De zorgcentralist hoeft dankzij VieDome geen handmatige registratie bij te houden, de cliënt hoeft niet onnodig gestoord te worden en de nachtrust op de afdeling komt niet in gevaar.

Zorgmedewerker

“Een cliënt onnodig storen is niet fijn. Maar als er echt wat misgaat, wil ik dat wel weten.”

Gebruik alleen wat u nodig heeft

Geen cliënt is hetzelfde en er zijn talloze scenario’s in de intramurale ouderenzorg. Het is dan ook niet logisch om te kiezen voor gebouw-gebonden zorgdomotica. VieDome gaat altijd uit van de zorgvraag van de cliënt. De ene keer zijn er bewegingsmelders, halszenders en bedmatten nodig. En voor de volgende cliënt misschien akoestische bewaking en oproepunits.

Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert de zorgvraag, dan verandert u via onze app de instellingen van de componenten. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt. Dat is wel zo efficiënt.

Open zorgplatform

Flexibel te koppelen met ruim 160 koppelingen, functies en applicaties

VieDome is een open zorgplatform, waarbij de individuele zorgvraag van de cliënt centraal staat. Meer dan 160 tools en applicaties van meer dan 75 externe leveranciers laten zich waar nodig flexibel koppelen met VieDome. U zit met VieDome dan ook nergens aan vast; componenten van andere leveranciers kunt u in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Daarmee behouden eerdere investeringen hun waarde of worden juist waardevoller, door ze in een VieDome-omgeving te gebruiken. Lees meer over VieDome

Nieuws

Ouderenzorg | 28 • 08 • 2019

VieProApp

De mobiele telefoon helpt de zorgverlener

Lees meer

Ouderenzorg | 27 • 08 • 2019

VieDome hosting, een open ecosysteem voor zorg...

De VieProApp voldoet aan alle regels van de nieuwe GDPR (AVG) regels

Lees meer

Ouderenzorg | 26 • 08 • 2019

Toevoegen van functionaliteiten binnen bestaand...

Domotica hoort bij de cliënt en niet bij het gebouw

Lees meer

Algemeen | 23 • 08 • 2019

NightWatch en VieDome werken samen aan mobiele...

Zware epilepsieaanvallen worden direct gemeld

Lees meer