Samen naar een slimme transitie

Werken met Viedome Persona’s

Werken met zorgscenario’s biedt veel voordelen. Om op efficiënte wijze tot de juiste keuzes te komen, maken we gebruik van Viedome Persona’s. De praktijk wijst uit dat 80% van alle cliënten in één van de tien Viedome Persona’s is in te delen. De overige 20% vraagt om maatwerk. Aan elke Viedome Persona zijn een aantal slimme oplossingen gekoppeld. Zo krijgen we een goed beeld van wat er nodig is voor jouw organisatie. Dit combineren we met de al aanwezige en bruikbare hardware.

Viedome Persona's

Wat is een Viedome Persona?

Een Viedome Persona is een fictieve beschrijving van alle relevante kenmerken van een cliënt of groep cliënten. Je kunt hierbij onder meer denken aan de zorgvraag, persoonlijkheidskenmerken, behoeften, beperkingen, behandelingen, talenten en mogelijkheden. Door deze kenmerken op een rij te zetten, ontstaat er een goed beeld van wat er nodig om deze cliënt(groep) optimale zorgondersteuning te bieden met de slimme oplossingen van Viedome.

Werken met Viedome Persona’s

Een voorbeeld: Fatima

Fatima is een jong volwassen vrouw met een ernstige verstandelijke beperking. Haar ontwikkelingsleeftijd is van een kind van 24 maanden. Naast haar verstandelijke beperking heeft Fatima verschillende gezondheidsproblemen, waaronder epilepsie. Fatima kan niet door middel van taal communiceren. Begeleiders moeten Fatima dan ook goed kennen om alle signalen op te pikken. Op de woonlocatie van Fatima draait het vooral om het bieden van veiligheid en specialistische zorg.

Kenmerken
Leeftijd: vanaf 18 jaar
EVB Wonen: 24 uur
Complexiteit hoog intensief: lichamelijk of gedrag
WDL: belevingsgericht, soms erf-gebonden
Bewaking: akoestisch
Inclusief behandeling

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download