23 • 08 • 2019

Bewaking van nachtelijke epilepsie-aanvallen met NightWatch

Met NightWatch en VieDome worden zware epilepsieaanvallen direct gemeld.

Night Watch Epeleptische aanvallen

De NightWatch is een comfortabele armband die ’s nachts nauwlettend de hartslag en beweging van de drager meet, terwijl deze in bed ligt. Wanneer het systeem een zware epilepsieaanval vermoedt, wordt er een waarschuwingssignaal gegeven. Dit signaal is gekoppeld aan het VieDome-systeem, zodat de melding direct bij een zorgmedewerker terechtkomt, bijvoorbeeld via de VieProApp op de smartphone of via de zorgcentrale. Zij kunnen vervolgens op afstand luisteren of kijken wat er aan de hand is als er een camera aanwezig is in de kamer.

Ontwikkeld door Nederlandse neurologen

De NightWatch is ontwikkeld door Nederlandse neurologen en wordt aangeraden door epilepsieverenigingen. De NightWatch detecteert zeer nauwkeurig diverse soorten aanvallen, waaronder tonische aanvallen, tonisch-clonische aanvallen en hypermotore aanvallen.

De NightWatch is duizenden nachten lang succesvol getest, bij de epilepsie-instituten Sein en Kempenhaege, en significant beter bevonden dan beschikbare alternatieve middelen. De NightWatch is getest en veilig bevonden volgens de Europese Standaard voor Medische Hulpmiddelen en wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden. 

Voor intramurale én extramurale zorg

In de intramurale zorg kan de NightWatch in combinatie met VieDome eenvoudig ingezet worden. VieDome levert en onderhoudt in dat geval de NightWatch. Anders is het in de extramurale omgeving. Een thuisoplossing is voortgekomen uit de vraag van ouders van kinderen met epilepsie, die in een instelling verblijven. De wens was om het kind in het weekend thuis te laten verblijven, maar dan wel met de expertise van de instelling bij de bewaking van de nachtelijke epilepsie.

Omdat VieDome ook veel ingezet wordt in de zorg thuis, is gezocht naar een oplossing die thuis eenvoudig inzetbaar is. Dit resulteerde in een samenwerking tussen VieDome en NightWatch. De twee bedrijven ontwikkelden een mobiele set, bestaande uit een VieConnector, camera, NightWatch en beveiligingsrouter. De set kan volledig voorgeprogrammeerd worden, zodat na aansluiting thuis op een standaard internetverbinding, het systeem zelf de verbinding zoekt met de zorgcentrale. Bij een alarmmelding kan de zorgcentrale op afstand luisteren en kijken. Als er iets aan de hand is, kunnen de ouders gewekt worden en kan de zorgcentrale op afstand advies geven hoe te handelen. Zo nodig kan de zorgcentrale een hulpverlener inschakelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NightWatch of VieDome

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download