28 • 06 • 2024

Eric Voogt nieuwe Managing Director van Mextal B.V.

Per mei 2024 is Eric Voogt aangesteld als nieuwe Managing Director van Mextal B.V. We spraken met Eric over zijn eerste indrukken, strategische prioriteiten en zijn visie voor de toekomst. Als opvolger van Patricia van de Wetering deelt hij zijn inzichten en plannen in zijn nieuwe rol.

Eric Voogt - Managing Director Mextal BV

Kun je iets vertellen over je eerste weken bij Mextal?

“Mijn eerste zes weken bij Mextal waren bijzonder leerzaam. Ik heb deze periode benut om me vertrouwd te maken met ons vlaggenschip, het Viedome platform, evenals de verschillende bedrijfsprocessen en de lopende verbeterprojecten. Het was een waardevolle tijd van beoordeling en begrip. Mextal is een dynamisch bedrijf met een toegewijd en enthousiast team dat altijd klaar staat om elkaar en onze klanten te ondersteunen. Het Viedome platform, dat een cruciale rol speelt in zorgalarmeringssystemen, is maatschappelijk zeer relevant. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling hiervan.”

Je hebt een uitgebreide achtergrond in management en de Nederlandse maakindustrie. Hoe ga je deze ervaring bij Mextal inzetten?

“Door mijn ervaring als Managing Director en als COO bij verschillende bedrijven heb ik veel ervaring opgedaan met optimaliseren van de bedrijfsprocessen en het heeft waardevolle inzichten gegeven in het belang van het afstemmen van operationele capaciteiten op strategische doelstellingen. Bij Mextal ligt de focus op het bevorderen van reeds gestarte innovaties, zorgen voor aansluiting bij marktontwikkelingen, het nakomen van beloftes aan klanten en het oplossen van bestaande uitdagingen. Er is een sterke toewijding aan het stimuleren van innovatie en het voortdurend verbeteren van de hoge kwaliteits- en betrouwbaarheidsnormen waarvoor Mextal bekend staat.”

Wat zijn je belangrijkste prioriteiten nu je bent begonnen bij Mextal?

“Er zijn verschillende belangrijke prioriteiten. Allereerst worden de lopende innovaties afgerond en afgestemd op de toekomstige marktvisie. Het is essentieel om de beloften aan klanten na te komen en eventuele problemen aan te pakken. Daarnaast richt de focus zich op het stimuleren van innovatie en het verbeteren van de kwaliteit- en servicesystemen. Samen met het team wordt er ingezet op het verbeteren van de bedrijfsprocessen en het handhaven van de hoge standaarden waarvoor Mextal bekend staat.”

Hoe zie je de toekomst van Mextal onder jouw leiding?

“De toekomstvisie voor Mextal omvat het behouden van een leidende positie in de ontwikkeling van zorgalarmeringssystemen en het versterken van onze reputatie voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Door strategische samenwerkingen met klanten en partners te versterken, kan innovatie worden gestimuleerd en blijft Mextal een stap vooruit in de markt. Het doel is om niet alleen aan de verwachtingen van de belanghebbenden te voldoen, maar deze te overtreffen door het bieden van oplossingen die zowel impactvol als duurzaam zijn.”

Wat wil je je collega's en klanten meegeven?

“Strategische samenwerking met klanten en partners wordt zeer gewaardeerd. Iedereen wordt aangemoedigd om ideeën, feedback en suggesties met mij te delen. Open communicatie is de sleutel tot succes, en ik kijk ernaar uit om met iedereen in contact te komen. Aarzel niet om mij te bereiken via eric.voogt@viedome.nl voor vragen of gewoon om kennis te maken. Samen kunnen we geweldige dingen bereiken bij Mextal.”

Met Eric Voogt aan het roer kijkt Mextal B.V. uit naar een periode van voortdurende groei en innovatie onder zijn strategische leiding.

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download