26 • 08 • 2019

Eenvoudig functionaliteit toevoegen aan VieDome

In de visie van VieDome hoort domotica bij de cliënt en niet bij het gebouw.

In het verleden werden gebouwen van zorgorganisaties uitgerust met een standaard installatie. Elke kamer kreeg dezelfde uitrusting en domoticavoorzieningen. Meldingen van het domoticasysteem werden verzonden naar de pieper of DECT-telefoon. Wanneer je in een dergelijk gebouw een verpleegafdeling oploopt, hoor je dan ook regelmatig meerdere piepers continu afgaan. Op de vraag of er niet op die signalen gereageerd moet worden, luidt het antwoord vaak dat ‘die dingen’ de hele dag piepen en niet bruikbaar zijn.

'Zo werkt dat systeem nu eenmaal'

In de visie van VieDome hoort domotica bij de cliënt en niet bij het gebouw. Dit is een van de uitgangspunten van VieDome. VieDome kan zich dan ook snel en eenvoudig aanpassen aan de wensen van de afdeling op basis van de zorgvraag van de cliënt. Opmerkingen als ‘zo werkt dat systeem nu eenmaal’ of ‘dat is niet te veranderen’ behoren bij VieDome tot het verleden.

Telkens als er een nieuwe cliënt op de afdeling komt, kan het domoticasysteem aangepast worden aan de nieuwe situatie. Maar ook als er in de situatie van een cliënt iets verandert, is een aanpassing snel gemaakt. Sommige zaken kunnen de medewerkers op de afdeling zelf doen, andere wat meer complexe zaken worden op afstand aangepast. VieDome heeft een 24-uurs service zodat een aanpassing midden in de nacht ook snel gerealiseerd is.

Slimme software van VieDome

Maar wat nu als het domoticasysteem al langer in een gebouw zit? Kunnen al die moderne aanpassingen dan ook nog? Door de bewezen en open technologie van VieDome kan een combinatie van oud en nieuw gemaakt worden waardoor bestaande systemen een innovatieve impuls krijgen. Zo kan functionaliteit toegevoegd worden zonder dat bestaande onderdelen hun functie verliezen. Door de slimme software van VieDome kan derde generatie domotica gerealiseerd worden met deels tweede generatie technologie. Behouden wat kan en toevoegen waar nodig is hier het motto.

Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download