27 • 10 • 2020

Draadloze brandmelding voor zorgappartementen

In een voormalige Montessori school aan de Sleutelbloem in Venray realiseerde Bots Bouwgroep uit Deurne voor opdrachtgever Dichterbij 14 geclusterde zorgappartementen. Het zorgsysteem in de woningen werd geleverd voor Viedome.

Viedome levert draadloos brandmeldsysteem aan zorgappartementen Sleutelbloem in Venray

In een voormalige Montessori school aan de Sleutelbloem in Venray realiseerde Bots Bouwgroep uit Deurne voor opdrachtgever Dichterbij 14 geclusterde zorgappartementen. In slechts 18 weken - midden in de coronatijd - werd de klus geklaard. Bijzonder daarbij is het duurzame karakter van het project; de 20 jaar oude schoolwoningen werden hergebruikt en warmtepompboilers op zonnestroom (36 pv panelen) verzorgen er het warm tapwater.

Tijdwinst en kostenbesparing

Het zorgsysteem in de woningen werd geleverd voor Viedome. Uniek hierbij is het eveneens door Viedome gekoppelde innovatieve brandmeldsysteem in de woningen. Innovatief omdat het systeem volledig draadloos is. Er hoefde dan ook geen bekabeling te worden aangelegd. Dit heeft het proces versneld en werkt kostenbesparend, zeker in bestaande bouw. Viedome heeft op diverse locaties van Dichterbij dit type draadloze brandmeldsystemen geleverd en geïnstalleerd.

Open systeem, makkelijk te koppelen

Naast de voordelen van een draadloze installatie, bewijst ook het open karakter van Viedome hier z’n waarde. Het brandmeldsysteem is namelijk eenvoudig te koppelen aan de Viedome zorgcentrale. Hierdoor maakt het brandmeldsysteem bij een brandmelding direct contact met de zorgcentrale. Via een spreekluisterverbinding op de VieConnector wordt vervolgens contact gelegd met de bewoner(s) om te horen of er sprake is van loos alarm, bijvoorbeeld door stof- of rookvorming. Dit voorkomt het onnodig inschakelen van de hulpdiensten.

De nieuwe bewoners hebben vanaf 1 september 2020 hun intrek genomen in het fraaie complex. Wij wensen zorgmanager Debby Geerts en het team heel veel succes met het nieuwe onderkomen!


Samen naar een
slimme transitie

Hoe kunnen we jou helpen om jouw organisatie te transformeren naar een digitaal sterkere positie.

Naar stappenplan

Download nu
onze whitepaper
over scenariodenken

Download