VieDome is een open zorgtechnologie-platform, waarin niet de hardware maar cliënten en zorgmedewerkers centraal staan. Met slimme componenten wordt data verzameld. Door deze te analyseren, werkt VieDome met intelligente zorgscenario's die naadloos aansluiten bij de behoeften en omgeving van de cliënt én zorgmedewerker. Van zorgalarmering naar zorgondersteuning.

Draagvlak creëren

Een systeem kan nog zo fantastisch zijn, er moet wel draagvlak zijn om ermee te werken. Zowel cliënten als medewerkers moeten de meerwaarde ervan zien en er graag mee werken. Een goede interface vereenvoudigt het gebruik en creëert draagvlak. De interface van VieDome is ontwikkeld in co-creatie met de gebruikers en sluit optimaal aan bij hun behoeften en werkwijze.

Privacy geborgd

De privacy van cliënten is gewaarborgd: een kamer kan alleen bekeken of uitgeluisterd worden tijdens een alarmmelding. Per cliënt kunt u eenvoudig het (zonder aanleiding) bekijken of uitluisteren van kamers blokkeren. De camera's en sensoren zijn beveiligd en alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen. Alle audio- en videocommunicatie is beveiligd en gecodeerd.

Registratie van handelingen

VieDome gebruikt geen constante audio- of videostromen en de tijd om een kamer te bekijken of uit te luisteren is te begrenzen. Deze tijd wordt automatisch verlengd tijdens communicatie met de locatie, daarna wordt de verbinding verbroken. Achteraf is altijd bekend welke kamers zijn bekeken of uitgeluisterd. De kamer heeft een (uitschakelbare) privacy-led, zodat de cliënt kan zien als het systeem actief is.

Omdat geen cliënt hetzelfde is, is het niet logisch om te kiezen voor gebouw-gebonden domotica.

De VieDome-architectuur

De VieDome-architectuur is afhankelijk van de gewenste functionaliteit en apparatuur. Het platform bestaat uit diverse lagen. De basis zijn sensoren die metingen verrichten; leefstijl-, bewegings- en akoestische sensoren, drukknoppen, deurcontacten etc. Bedraad of draadloos gekoppeld aan IP-units of een CBE. De centrale server wordt uitsluitend gebruikt voor dataopslag.

De VieDome-infrastructuur

VieDome heeft genoeg aan een standaard IT-infrastructuur met goed werkende internetverbinding. VieDome werkt op alle devices via een browser, alleen de zorgcentrale is (nog) een Windows-applicatie. VieDome wordt centraal of decentraal gerealiseerd als cloudoplossing, on-premises of hybride. Deze laatste vaak in combinatie met externe zorgtechnologie. Alle verbindingen en componenten worden automatisch bewaakt.

Handige apps

Met diverse VieDome-apps kunt u het systeem instellen, beheren en gebruiken. De functionaliteit is rolafhankelijk en voor elke sensor is de bewaking separaat in te stellen. Indien nodig kunt u ook tijdelijke bewaking instellen. VieDome wordt voor elke organisatie op maat ingericht.


Eén systeem voor de medewerker

Zorgmedewerkers ontvangen alle meldingen via een smartphone. Er zijn diverse geïntegreerde apps voor alarmering, deuren openen/sluiten, communicatie, deurintercom en personal security.

VieProApp
VieDome platform
  • Eenvoudig beheer
  • Automatische software-updates en patches
  • Interface op maat voor elke gebruiker
  • Altijd en overal bereikbaar
  • AVG-proof
  • Hoogste beveiliging: ISO 27001 gecertificeerde VPN-verbinding en beveiligde server-client omgeving
  • Uitbreidingsopties voor intelligent wooncomfort
  • Geschikt voor iOS, Android en Windows

Slimme oplossingen

Download nu onze whitepaper over scenariodenken.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van scenariodenken voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper ‘Scenariodenken van VieDome: van zorgalarmering naar zorgondersteuning’.