Zeker niet bij alle meldingen uit een woning is het noodzakelijk dat er een professionele zorgverlener komt. Ook mantelzorgers kunnen meldingen oppakken. Maar mantelzorgers willen wel de zekerheid hebben dat de melding bij een professional terecht komt, als zij zelf niet kunnen. Ook willen ze graag weten hoe het met de cliënt gaat.

Ontdek wat VieDome ú kan bieden.

Cliënt

“Met één druk op de knop laat ik elke dag even weten dat alles goed met me gaat.”

Wat wil je weten?

De belangrijkste informatie is of het goed gaat met de cliënt. En als dat niet zo is, is het van belang om te weten wat er precies aan de hand is en welke actie er nodig is.

Hoe ga je dat meten?

VieDome werkt met diverse oplossingen, waarmee professionele zorgverleners en mantelzorgers goed kunnen samenwerken. Alle oplossingen werken online en zijn voorzien voor een draadloze back-upvoorziening. Met actieve en passieve sensoren worden de cliënt en de situatie in de woning op afstand gemonitord. Een voorbeeld van een actieve sensor is een (draagbare) alarmknop, een rookmelder is een voorbeeld van een passieve sensor. De cliënt maakt ook gebruik van een ‘Ik ben OK’-knop, om dagelijks even te laten weten dat alles in orde is.

Naast oplossingen voor in en om het huis, zijn er ook oplossingen beschikbaar voor buitenshuis. Het principe is hetzelfde, alleen maakt de cliënt dan gebruik van een mobiele gps-alarmknop.

Wat ga je ermee doen?

Zodra er een melding wordt gegenereerd (actief of passief), wordt deze verstuurd naar de app van de mantelzorger en/of de centrale van de thuiszorgorganisatie of 24-uurs alarmcentrale. Via het systeem kan een geluids- en/of beeldverbinding tot stand worden gebracht. Bij gebruik van een beeldscherm kan ook de verwachte aankomsttijd van de zorgverlener weergegeven worden.

Alle meldingen worden geregistreerd, zodat achteraf geanalyseerd kan worden of alle processen volgens de gemaakte afspraken doorlopen zijn.

Organisatie

“Goede zorg verlenen draait om samenwerking. VieDome helpt ons daarbij.”

Download nu onze whitepaper over scenariodenken.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van scenariodenken voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper ‘Scenariodenken van VieDome: van zorgalarmering naar zorgondersteuning’.