Zeker niet bij alle meldingen uit een woning is het noodzakelijk dat er een professionele zorgverlener komt. Ook mantelzorgers kunnen meldingen oppakken. Maar mantelzorgers willen wel de zekerheid hebben dat de melding bij een professional terecht komt, als zij zelf niet kunnen. Ook willen ze graag weten hoe het met de cliënt gaat.

Ontdek wat VieDome ú kan bieden.

Cliënt

“Met één druk op de knop laat ik elke dag even weten dat alles goed met me gaat.”

Wat wil je weten?

De belangrijkste informatie is of het goed gaat met de cliënt. En als dat niet zo is, is het van belang om te weten wat er precies aan de hand is en welke actie er nodig is.

Hoe ga je dat meten?

VieDome werkt met diverse oplossingen, waarmee professionele zorgverleners en mantelzorgers goed kunnen samenwerken. Alle oplossingen werken online en zijn voorzien voor een draadloze back-upvoorziening. Met actieve en passieve sensoren worden de cliënt en de situatie in de woning op afstand gemonitord. Een voorbeeld van een actieve sensor is een (draagbare) alarmknop, een rookmelder is een voorbeeld van een passieve sensor. De cliënt maakt ook gebruik van een ‘Ik ben OK’-knop, om dagelijks even te laten weten dat alles in orde is.

Naast oplossingen voor in en om het huis, zijn er ook oplossingen beschikbaar voor buitenshuis. Het principe is hetzelfde, alleen maakt de cliënt dan gebruik van een mobiele gps-alarmknop.

Wat ga je ermee doen?

Zodra er een melding wordt gegenereerd (actief of passief), wordt deze verstuurd naar de app van de mantelzorger en/of de centrale van de thuiszorgorganisatie of 24-uurs alarmcentrale. Via het systeem kan een geluids- en/of beeldverbinding tot stand worden gebracht. Bij gebruik van een beeldscherm kan ook de verwachte aankomsttijd van de zorgverlener weergegeven worden.

Alle meldingen worden geregistreerd, zodat achteraf geanalyseerd kan worden of alle processen volgens de gemaakte afspraken doorlopen zijn.

Organisatie

“Goede zorg verlenen draait om samenwerking. VieDome helpt ons daarbij.”

Gebruik alleen wat u nodig heeft

Geen cliënt is hetzelfde en er zijn talloze scenario’s in de thuiszorg. Het is dan ook niet logisch om te kiezen voor gebouw-gebonden zorgdomotica. VieDome gaat altijd uit van de zorgvraag van de cliënt. De ene keer zijn er halszenders, bewegingsmelders of bedmatten nodig. En voor de volgende cliënt zijn akoestische bewaking, een communicatieplatform en beeldbellen juist betere opties.

Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert het scenario door een veranderende zorgvraag, dan verandert u via onze app de instellingen van de componenten. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt. Dat is wel zo efficiënt.

Open zorgtechnologie-platform

Flexibel te koppelen met ruim 160 koppelingen, functies en applicaties

VieDome is een open zorgtechnologie-platform, waarbij de individuele zorgvraag van de cliënt centraal staat. Meer dan 160 tools en applicaties van meer dan 75 externe leveranciers laten zich waar nodig flexibel koppelen met VieDome. U zit met VieDome dan ook nergens aan vast; componenten van andere leveranciers kunt u in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Daarmee behouden eerdere investeringen hun waarde of worden juist waardevoller, door ze in een VieDome-omgeving te gebruiken. Lees meer over VieDome

Nieuws

Algemeen | 14 • 12 • 2020

Week van de Slimme Zorg – 18 t/m 21 jan. 2021

Van maandag 18 t/m donderdag 21 januari 2021 organiseert VieDome de Week van de Slimme Zorg - online editie. Het thema is ‘Van zorgalarmering naar cliëntgerichte zorgondersteuning’.

Lees meer

Ouderenzorg | 27 • 10 • 2020

Draadloze brandmelding voor zorgappartementen

In een voormalige Montessori school aan de Sleutelbloem in Venray realiseerde Bots Bouwgroep uit Deurne voor opdrachtgever Dichterbij 14 geclusterde zorgappartementen. Het zorgsysteem in de woningen werd geleverd voor VieDome.

Lees meer

Algemeen | 28 • 08 • 2020

Nieuwe VieProApp: alles bij de hand op één device

De nieuwe, gebruiksvriendelijke VieProApp biedt de mogelijkheid om een veelheid aan zorgtaken op een smartphone uit te voeren.

Lees meer

Algemeen | 13 • 08 • 2020

NFC-tags voor meer gemak en efficiency

NFC-tags passen we bij VieDome steeds vaker toe om routinematige handelingen automatisch uit te voeren.

Lees meer