Bij de meeste zorgorganisaties staat kwaliteit van leven voorop. Zoveel mogelijk vrijheid voor de cliënten dus en regie over het eigen leven. Onderdeel hiervan is dat cliënten ook zelfstandig naar de dagbesteding willen, maar dat kan niet altijd. Met VieDome maken we het voor de meeste bewoners wel mogelijk.

Ontdek wat VieDome ú kan bieden.

Cliënt

“Ik weet precies waar ik moet zijn. Begeleiding is echt niet nodig.”

Wat wil je weten?

Als een bewoner zelfstandig naar de dagbesteding gaat, wil je continu weten waar hij zich bevindt. Als hij van de afgesproken route afwijkt of te lang onderweg is, wil je dat er een alarmmelding wordt gegenereerd.

Hoe ga je dat meten?

Met een locatietracker kan continu real-time de locatie van de bewoner worden bepaald. Zodra de bewoner vertrekt, krijgt hij een tracker mee en ontvangt de dagbesteding een melding dat de bewoner onderweg is. Wijkt de bewoner van de route af of doet hij er te lang over, dan ontvangt de zorg een melding, inclusief de actuele locatie van de bewoner.

Wat ga je ermee doen?

Zolang de bewoner binnen de ingestelde randvoorwaarden het scenario doorloopt, volgt er geen melding op de zorgcentrale of in de app en hoeft er geen actie te worden ondernemen.

Zorgmedewerker

“De meeste cliënten kunnen zelf naar de dagbesteding. En als er iets misgaat, weten wij het meteen.”

Gebruik alleen wat u nodig heeft

Geen cliënt is hetzelfde en er zijn talloze zorgvragen in de intramurale gehandicaptenzorg. Het is dan ook niet logisch om te kiezen voor statische, gebouw-gebonden zorgdomotica met in alle kamers dezelfde sensoren. VieDome gaat altijd uit van de zorgvraag van de cliënt zelf. De ene keer zijn er halszenders, bedmatten en bewegingsmelders nodig. En voor de volgende cliënt misschien akoestische bewaking of persoonsalarmering. Kortom: dynamische zorgdomotica.

Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert de zorgvraag, dan verandert u het scenario door de instellingen van de componenten via onze app aan te passen. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt. Dat is wel zo efficiënt.

Open zorgtechnologie-platform

Flexibel te koppelen met ruim 160 koppelingen, functies en applicaties

VieDome is een open zorgtechnologie-platform, waarbij de individuele zorgvraag van de cliënt centraal staat. Meer dan 160 tools en applicaties van meer dan 75 externe leveranciers laten zich waar nodig flexibel koppelen met VieDome. U zit met VieDome dan ook nergens aan vast; componenten van andere leveranciers kunt u in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Daarmee behouden eerdere investeringen hun waarde of worden juist waardevoller, door ze in een VieDome-omgeving te gebruiken. Lees meer over VieDome

Nieuws

Algemeen | 14 • 12 • 2020

Week van de Slimme Zorg – 18 t/m 21 jan. 2021

Van maandag 18 t/m donderdag 21 januari 2021 organiseert VieDome de Week van de Slimme Zorg - online editie. Het thema is ‘Van zorgalarmering naar cliëntgerichte zorgondersteuning’.

Lees meer

Ouderenzorg | 27 • 10 • 2020

Draadloze brandmelding voor zorgappartementen

In een voormalige Montessori school aan de Sleutelbloem in Venray realiseerde Bots Bouwgroep uit Deurne voor opdrachtgever Dichterbij 14 geclusterde zorgappartementen. Het zorgsysteem in de woningen werd geleverd voor VieDome.

Lees meer

Algemeen | 28 • 08 • 2020

Nieuwe VieProApp: alles bij de hand op één device

De nieuwe, gebruiksvriendelijke VieProApp biedt de mogelijkheid om een veelheid aan zorgtaken op een smartphone uit te voeren.

Lees meer

Algemeen | 13 • 08 • 2020

NFC-tags voor meer gemak en efficiency

NFC-tags passen we bij VieDome steeds vaker toe om routinematige handelingen automatisch uit te voeren.

Lees meer