Bij de meeste zorgorganisaties staat kwaliteit van leven voorop. Zoveel mogelijk vrijheid voor de cliënten dus en regie over het eigen leven. Onderdeel hiervan is dat cliënten ook zelfstandig naar de dagbesteding willen, maar dat kan niet altijd. Met VieDome maken we het voor de meeste bewoners wel mogelijk.

Ontdek wat VieDome ú kan bieden.

Cliënt

“Ik weet precies waar ik moet zijn. Begeleiding is echt niet nodig.”

Wat wil je weten?

Als een bewoner zelfstandig naar de dagbesteding gaat, wil je continu weten waar hij zich bevindt. Als hij van de afgesproken route afwijkt of te lang onderweg is, wil je dat er een alarmmelding wordt gegenereerd.

Hoe ga je dat meten?

Met een locatietracker kan continu real-time de locatie van de bewoner worden bepaald. Zodra de bewoner vertrekt, krijgt hij een tracker mee en ontvangt de dagbesteding een melding dat de bewoner onderweg is. Wijkt de bewoner van de route af of doet hij er te lang over, dan ontvangt de zorg een melding, inclusief de actuele locatie van de bewoner.

Wat ga je ermee doen?

Zolang de bewoner binnen de ingestelde randvoorwaarden het scenario doorloopt, volgt er geen melding op de zorgcentrale of in de app en hoeft er geen actie te worden ondernemen.

Zorgmedewerker

“De meeste cliënten kunnen zelf naar de dagbesteding. En als er iets misgaat, weten wij het meteen.”

Download nu onze whitepaper over scenariodenken.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van scenariodenken voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper ‘Scenariodenken van VieDome: van zorgalarmering naar zorgondersteuning’.