Viedome biedt efficiënte oplossingen om met de inzet van technologie intramurale ouderenzorg slimmer te maken. Met slimme, persoonsgebonden technologie en individuele alarmscenario’s maken we het cliënten zo prettig en veilig mogelijk. En minimaliseren we de vals-positieve alarmmeldingen. Dat doen we al bij honderden instellingen in Nederland.

Korter verblijf, complexere zorg

Ouderen die zo lang mogelijk onder eigen regie thuis blijven wonen. Dat is de nadrukkelijke wens van de Nederlandse overheid en van steeds meer ouderen zelf. Het moet de zorg betaalbaar en toegankelijk houden. Het gevolg is dat de verblijfsduur van cliënten in instellingen voor intramurale ouderenzorg steeds korter wordt. Maar de zorgvraag en zorgbehoefte worden juist groter en complexer. Feit is bovendien dat de ouderenzorg meer moet doen met minder geld en mensen.

Drie belangrijke vragen

VieDome neemt altijd de cliënt als uitgangspunt in plaats van het gebouw. Investeren in gebouw-gebonden hardware is volgens ons niet efficiënt, omdat elke cliënt en elke zorgvraag om een andere oplossing vraagt. Bij VieDome stellen we vooraf drie belangrijke vragen: Wat wil je weten? Hoe ga je dat meten? En wat ga je ermee doen? De antwoorden maken duidelijk wat er écht nodig is en vormen de basis voor cliëntgebonden alarmscenario’s. Zo maken we samen de ouderenzorg slimmer én efficiënter. U gebruikt en betaalt namelijk alleen wat u nodig heeft.

“Voor elke cliënt en elke zorgvraag is een oplossing op maat nodig. Daarom werkt VieDome met individuele alarmscenario’s.”

Scenario:

Valgevaarlijke cliënt gaat ’s nachts naar het toilet

Als een valgevaarlijke cliënt ’s nachts uit bed komt om naar het toilet te gaan, is het prettig om te weten als hij of zij weer veilig in bed in ligt. Het liefst zonder overbodige alarmmeldingen. Pas als er iets misgaat en de cliënt valt, is een alarmmelding en adequate hulp noodzakelijk.

Lees verder

Scenario:

Cliënt gaat ‘s nachts regelmatig uit bed

Een cliënt kan - om wat voor reden dan ook - regelmatig uit bed komen ’s nachts. Bij een traditioneel systeem leidt dit keer op keer tot meldingen. Vaak houdt de zorgcentralist handmatig bij hoe vaak de cliënt uit bed komt. Na een vooraf vastgesteld aantal meldingen, stuurt de centralist een zorgmedewerker. Kortom, veel meldingen en veel werk.

Lees verder

Scenario:

Systeem sluit niet aan bij de zorgvraag

Veel zorgdomoticasystemen hebben vaste instellingen op basis van een dag- en nachtstand. Maar de situatie verandert doorlopend en systeeminstellingen zijn vaak niet of heel moeizaam aan te passen. Dit kan leiden tot loze en onopgemerkte meldingen, ontevreden cliënten en een verstoorde nachtrust op de afdeling.

Lees verder

Nieuws

Ouderenzorg | 27 • 10 • 2020

Draadloze brandmelding voor zorgappartementen

In een voormalige Montessori school aan de Sleutelbloem in Venray realiseerde Bots Bouwgroep uit Deurne voor opdrachtgever Dichterbij 14 geclusterde zorgappartementen. Het zorgsysteem in de woningen werd geleverd voor VieDome.

Lees meer

Ouderenzorg | 28 • 08 • 2019

VieDome introduceert nieuwe versie VieProApp

De nieuwste versie van de VieProApp is niet alleen geschikt voor een gemakkelijke en overzichtelijke afhandeling van meldingen uit het VieDome zorgplatform.

Lees meer

Ouderenzorg | 27 • 08 • 2019

VieDome hosting; zorg geleverd als een service

Ook de VieProApp voldoet aan alle regels van de nieuwe GDPR/AVG-wetgeving.

Lees meer

Ouderenzorg | 26 • 08 • 2019

Eenvoudig functionaliteit toevoegen aan VieDome

In de visie van VieDome hoort domotica bij de cliënt en niet bij het gebouw.

Lees meer