Met logisch nadenken en cliëntgebonden technologie maakt VieDome de zorg voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking slimmer. Met slimme, persoonsgebonden technologie en individuele alarmscenario’s maken we het cliënten zo zelfstandig, prettig en veilig mogelijk. En minimaliseren we de vals-positieve alarmmeldingen. Dat doen we al bij honderden instellingen in Nederland.

Veiligheid, privacy en vrijheid

De aanpak en oplossingen van VieDome zijn erop gericht om enerzijds de werkdruk van zorgmedewerkers te reduceren. Anderzijds zorgen we ervoor dat de veiligheid, privacy en vrijheid van cliënten wordt vergroot. Het voorkomen van onnodige meldingen, is hierbij een van de belangrijkste uitgangspunten. Zulke meldingen zorgen immers voor extra werkdruk en verstoren de (nacht)rust en privacy van bewoners. Voorbeelden van VieDome-oplossingen voor gehandicaptenzorg zijn: akoestische bewaking, videobewaking, dwaaldetectie, slimme sensorische bewaking en persoonsalarmering.

Drie belangrijke vragen

VieDome neemt altijd de cliënt als uitgangspunt in plaats van het gebouw. Investeren in gebouw-gebonden hardware is volgens ons niet efficiënt, omdat elke cliënt en elke zorgvraag om een andere oplossing vraagt. Om te komen tot de beste oplossing, stellen we vooraf altijd drie belangrijke vragen: Wat wil je weten? Hoe ga je dat meten? En wat ga je ermee doen? De antwoorden maken duidelijk wat er écht nodig is en vormen de basis voor cliëntgebonden alarmscenario’s. Zo maken we samen de gehandicaptenzorg slimmer én efficiënter. U gebruikt en betaalt namelijk alleen wat u nodig heeft.

“Elke cliënt en elke zorgvraag vraagt om een andere oplossing. Daarom werkt VieDome met individuele alarmscenario’s.”

Scenario:

Cliënten gaan op verschillende tijden naar bed

Niet alle bewoners gaan op dezelfde tijd naar bed. Dat kan problemen opleveren voor de verpleegafdeling, als deze in z’n geheel overschakelt naar de nachtstand. Het gevolg: veel onnodige meldingen en echte meldingen die over het hoofd worden gezien. Hetzelfde probleem doet zich in de ochtend voor.

Lees verder

Scenario:

Cliënt is onrustig of duldt geen sensoren

Sommige cliënten kunnen uitsluitend worden bewaakt met akoestische bewaking. Bijvoorbeeld omdat ze te beweeglijk zijn of omdat ze geen sensoren dulden. Doordat het voor deze cliënten niet ongebruikelijk is om de hele nacht geluid te maken, ontstaan er veel onnodige meldingen. En dat zorgt voor veel extra werkdruk.

Lees verder

Scenario:

Cliënten gaan zelfstandig naar dagbesteding

Bij de meeste zorgorganisaties staat kwaliteit van leven voorop. Zoveel mogelijk vrijheid voor de cliënten dus en regie over het eigen leven. Onderdeel hiervan is dat cliënten ook zelfstandig naar de dagbesteding willen, maar dat kan niet altijd. Met VieDome maken we het voor de meeste cliënten wel mogelijk.

Lees verder