Tijdens het werken in de thuiszorg kan er van alles gebeuren met een zorgverlener. Denk aan risico’s op vallen, buiten bewustzijn raken, agressie en geweld. Dat vraagt - ook wettelijk gezien - om de nodige aandacht voor deze zorgmedewerkers. VieDome biedt effectieve mogelijkheden voor actieve en passieve alarmering.

Ontdek wat VieDome ú kan bieden.

Cliënt

“Ze komen natuurlijk voor mij, maar hun veiligheid is ook belangrijk.”

Wat wil je weten?

De veiligheid van thuiszorgmedewerkers is cruciaal voor een adequate zorgverlening. De oplossingen van VieDome vergroten de veiligheid van zorgmedewerkers en bieden de mogelijkheid om snel een alarm te genereren als het nodig is.

Hoe ga je dat meten?

De zorgmedewerker draagt een slimme alarmknop onder zijn kleding, die via Bluetooth is verbonden met een app op zijn smartphone. Een alarm verzenden kan door twee keer op de knop te tikken. Daarnaast detecteert de app van de zorgmedewerker bewusteloosheid via een bewegingsloos- en omvalalarm.

Wat ga je ermee doen?

Een alarm wordt automatisch verzonden naar meerdere collega’s. Zij zien van wie het alarm afkomstig is en waar deze persoon zich bevindt. Ook kunnen ze een opname van het alarmmoment oproepen en beluisteren.

Als een opgeroepen collega de melding accepteert en hulp gaat bieden, wordt dit aan de andere opgeroepen personen doorgegeven. Zij hoeven dan niet meer te reageren. Per melding kan aangegeven worden hoeveel collega’s er moeten reageren, voordat de overige alarmontvangers het afmeldbericht ontvangen.

Alle handelingen in het systeem worden geregistreerd, zodat achteraf geanalyseerd kan worden hoe het proces is doorlopen en of er verbeteringen mogelijk zijn.

Zorgmedewerker

“Een alarmknop geeft me een veilig gevoel. Je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Gebruik alleen wat u nodig heeft

Geen cliënt is hetzelfde en er zijn talloze scenario’s in de thuiszorg. Het is dan ook niet logisch om te kiezen voor gebouw-gebonden zorgdomotica. VieDome gaat altijd uit van de zorgvraag van de cliënt. De ene keer zijn er halszenders, bewegingsmelders of bedmatten nodig. En voor de volgende cliënt zijn akoestische bewaking, een communicatieplatform en beeldbellen juist betere opties.

Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert het scenario door een veranderende zorgvraag, dan verandert u via onze app de instellingen van de componenten. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt. Dat is wel zo efficiënt.

Open zorgtechnologie-platform

Flexibel te koppelen met ruim 160 koppelingen, functies en applicaties

VieDome is een open zorgtechnologie-platform, waarbij de individuele zorgvraag van de cliënt centraal staat. Meer dan 160 tools en applicaties van meer dan 75 externe leveranciers laten zich waar nodig flexibel koppelen met VieDome. U zit met VieDome dan ook nergens aan vast; componenten van andere leveranciers kunt u in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Daarmee behouden eerdere investeringen hun waarde of worden juist waardevoller, door ze in een VieDome-omgeving te gebruiken. Lees meer over VieDome

Nieuws

Algemeen | 14 • 12 • 2020

Week van de Slimme Zorg – 18 t/m 21 jan. 2021

Van maandag 18 t/m donderdag 21 januari 2021 organiseert VieDome de Week van de Slimme Zorg - online editie. Het thema is ‘Van zorgalarmering naar cliëntgerichte zorgondersteuning’.

Lees meer

Ouderenzorg | 27 • 10 • 2020

Draadloze brandmelding voor zorgappartementen

In een voormalige Montessori school aan de Sleutelbloem in Venray realiseerde Bots Bouwgroep uit Deurne voor opdrachtgever Dichterbij 14 geclusterde zorgappartementen. Het zorgsysteem in de woningen werd geleverd voor VieDome.

Lees meer

Algemeen | 28 • 08 • 2020

Nieuwe VieProApp: alles bij de hand op één device

De nieuwe, gebruiksvriendelijke VieProApp biedt de mogelijkheid om een veelheid aan zorgtaken op een smartphone uit te voeren.

Lees meer

Algemeen | 13 • 08 • 2020

NFC-tags voor meer gemak en efficiency

NFC-tags passen we bij VieDome steeds vaker toe om routinematige handelingen automatisch uit te voeren.

Lees meer