Tijdens het werken in de thuiszorg kan er van alles gebeuren met een zorgverlener. Denk aan risico’s op vallen, buiten bewustzijn raken, agressie en geweld. Dat vraagt - ook wettelijk gezien - om de nodige aandacht voor deze zorgmedewerkers. VieDome biedt effectieve mogelijkheden voor actieve en passieve alarmering.

Ontdek wat VieDome ú kan bieden.

Cliënt

“Ze komen natuurlijk voor mij, maar hun veiligheid is ook belangrijk.”

Wat wil je weten?

De veiligheid van thuiszorgmedewerkers is cruciaal voor een adequate zorgverlening. De oplossingen van VieDome vergroten de veiligheid van zorgmedewerkers en bieden de mogelijkheid om snel een alarm te genereren als het nodig is.

Hoe ga je dat meten?

De zorgmedewerker draagt een slimme alarmknop onder zijn kleding, die via Bluetooth is verbonden met een app op zijn smartphone. Een alarm verzenden kan door twee keer op de knop te tikken. Daarnaast detecteert de app van de zorgmedewerker bewusteloosheid via een bewegingsloos- en omvalalarm.

Wat ga je ermee doen?

Een alarm wordt automatisch verzonden naar meerdere collega’s. Zij zien van wie het alarm afkomstig is en waar deze persoon zich bevindt. Ook kunnen ze een opname van het alarmmoment oproepen en beluisteren.

Als een opgeroepen collega de melding accepteert en hulp gaat bieden, wordt dit aan de andere opgeroepen personen doorgegeven. Zij hoeven dan niet meer te reageren. Per melding kan aangegeven worden hoeveel collega’s er moeten reageren, voordat de overige alarmontvangers het afmeldbericht ontvangen.

Alle handelingen in het systeem worden geregistreerd, zodat achteraf geanalyseerd kan worden hoe het proces is doorlopen en of er verbeteringen mogelijk zijn.

Zorgmedewerker

“Een alarmknop geeft me een veilig gevoel. Je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Download nu onze whitepaper over scenariodenken.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van scenariodenken voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper ‘Scenariodenken van VieDome: van zorgalarmering naar zorgondersteuning’.