Het VieDome zusteroproepsysteem – of verpleegoproepsysteem – is er in verschillende uitvoeringen. In de basis gaat het erom dat een bewoner, cliënt of patiënt met één druk op de knop hulp kan vragen. VieDome biedt diverse drukknoppen voor een zusteroproepsysteem op maat. De oproepen worden verstuurd naar een speciale app op de smartphone van de zorgmedewerker.

Verschillende meldingen

Het verpleegoproepsysteem kent verschillende meldingen. Een druk op de rode knop, peerdrukker of halszender levert een zusterroep op. Zodra de zorgmedewerker op de kamer arriveert, kan met de groene aanwezigheidsknop de kamer in de privacy-stand gezet worden. Andere zorgverleners zien nu dat er zorg wordt verleend en er komen geen meldingen meer van de kamer. Als de zorgmedewerker hulp van een collega nodig heeft, is een druk op de rode knop voldoende voor een assistentieoproep. Een noodsituatie kan kenbaar worden gemaakt door lang op de rode knop te drukken.

ViePro App

Alle oproepen kunnen op de bijbehorende ViePro smartphone-app worden ontvangen. De app maakt duidelijk om wat voor alarm het gaat, wie er gealarmeerd heeft en waar deze persoon zich bevindt. Meldingen kunnen ook via een pager, DECT-telefoon of zorgcentrale ontvangen en afgehandeld worden.

Actieve zorgoproep

De actieve zorgoproepapparatuur van VieDome werkt met een halszender of IP-kamerunit en kan bedraad of draadloos (WiFi) uitgevoerd worden. De bedrade uitvoering kan PoE (Power over Ethernet) gevoed worden. De kamerunit kan uitgevoerd worden met een spreekluisterverbinding en communiceren met een halszender. De halszender kan ook los van de kamerunit met centrale ontvangers werken. Onderdeel van de oplossing is een trekkoord in het toilet. Deze wordt draadloos aangesloten op de kamerunit of gekoppeld aan een centrale ontvanger.

Gebouwdekkend draadloos systeem

Met VieDome is het mogelijk om een gebouwdekkend draadloos systeem te gebruiken. Via een halszender kan een actieve alarmoproep gemaakt worden, waarbij zichtbaar is wie op welke locatie de oproep doet. Met locatiebepaling kan een spraakverbinding opgebouwd worden met de locatie van waar het alarm gegenereerd wordt.

Gebruik alleen wat u nodig heeft

Geen cliënt is hetzelfde en er zijn talloze scenario’s in de intramurale ouderenzorg. Het is dan ook niet logisch om te kiezen voor gebouw-gebonden zorgdomotica. VieDome gaat altijd uit van de zorgvraag van de cliënt. De ene keer zijn er bewegingsmelders, halszenders en bedmatten nodig. En voor de volgende cliënt misschien akoestische bewaking en oproepunits.

Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert de zorgvraag, dan verandert u via onze app de instellingen van de componenten. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt. Dat is wel zo efficiënt.

Open zorgtechnologie-platform

Flexibel te koppelen met ruim 160 koppelingen, functies en applicaties

VieDome is een open zorgtechnologie-platform, waarbij de individuele zorgvraag van de cliënt centraal staat. Meer dan 160 tools en applicaties van meer dan 75 externe leveranciers laten zich waar nodig flexibel koppelen met VieDome. U zit met VieDome dan ook nergens aan vast; componenten van andere leveranciers kunt u in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Daarmee behouden eerdere investeringen hun waarde of worden juist waardevoller, door ze in een VieDome-omgeving te gebruiken. Lees meer over VieDome