Samen met zusterbedrijf Commend biedt VieDome efficiënte mogelijkheden voor slimme toegang van woningen. Hiervoor wordt Commend VirtuoSIS intercomsoftware ingezet. Deze software heeft geïntegreerde functies voor deurbediening, video, bedieningsconsoles en kan uitgebreid worden met doorschakeling naar DECT- en/of smartphones.

Deurintercom

VieDome Deurintercom werkt met een Android/iOS-app, waarmee zorgverleners kunnen communiceren (audio en video) met de intercom-post bij de deur. Alle intercom-posten worden via het IP-netwerk op de VirtuoSIS intercomsoftware aangesloten. Met de app kan ook op afstand de voordeur geopend worden. De oproepen van de buitendeuren kunnen via VieDome in een workflow gedistribueerd worden over de betreffende zorgverleners en de zorgcentrale.

Toegangsverlening

VieDome SmartLock is een eenvoudig en veelzijdig concept voor toegangsverlening. Het gebruik van het slimme slot is aan de buitenzijde niet zichtbaar en veilig voor cliënten. Met VieDome SmartLock kunnen deuren veilig geopend en gesloten worden met een digitale sleutel op de smartphone, maar ook met de traditionele sleutel of een afstandsbediening. Het gehele systeem wordt op afstand beheerd. Deze oplossing voldoet aan de wetgeving op het gebied van veiligheid en privacy en is te bevestigen zonder bouwkundige aanpassingen.

Toegangscontrole cliëntkamers

VieDome biedt verschillende slimme toegangssystemen voor specifieke situaties en wensen. Er kan gebruik gemaakt worden van een slim slot om deuren actief te ontgrendelen met een app of tag.

Ook zijn digitale cilinders leverbaar, die met een digitale sleutel te ontgrendelen zijn. Indien de cliënt de deur van zijn kamer nadert, ontgrendelt deze. Andere cliënten kunnen niet ongevraagd naar binnen. Alleen geautoriseerde medewerkers die het systeem herkent, krijgen toegang. Dankzij een koppeling met het brandmeldsysteem, worden alle deuren ontgrendeld bij brand. Aan de binnenzijde is de deur te openen met een handbeweging.

Online beheer sloten

In het online VieDome-beheerplatform worden alle sloten beheerd. In het logboek is altijd te zien wie toegang heeft verkregen tot de woning. Ook alle gegevens over het gebruik van VieDome SmartLock worden zo opgeslagen dat ze voldoen aan alle wetten en normeringen voor privacygevoelige gegevens. Alle data staat op een beveiligde server in het eigen datacenter van VieDome in Nederland.

Gebruik alleen wat u nodig heeft

Geen cliënt is hetzelfde en er zijn talloze scenario’s in de intramurale ouderenzorg. Het is dan ook niet logisch om te kiezen voor gebouw-gebonden zorgdomotica. VieDome gaat altijd uit van de zorgvraag van de cliënt. De ene keer zijn er bewegingsmelders, halszenders en bedmatten nodig. En voor de volgende cliënt misschien akoestische bewaking en oproepunits.

Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert de zorgvraag, dan verandert u via onze app de instellingen van de componenten. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt. Dat is wel zo efficiënt.

Open zorgtechnologie-platform

Flexibel te koppelen met ruim 160 koppelingen, functies en applicaties

VieDome is een open zorgtechnologie-platform, waarbij de individuele zorgvraag van de cliënt centraal staat. Meer dan 160 tools en applicaties van meer dan 75 externe leveranciers laten zich waar nodig flexibel koppelen met VieDome. U zit met VieDome dan ook nergens aan vast; componenten van andere leveranciers kunt u in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Daarmee behouden eerdere investeringen hun waarde of worden juist waardevoller, door ze in een VieDome-omgeving te gebruiken. Lees meer over VieDome