Medewerkers die met VieDome werken, kunnen alle meldingen ontvangen op een smartphone met verschillende apps die geïntegreerd samenwerken. Het gaat hierbij om de ViePro Alarm App, de SmartLock App, de Communicatie App, de Deurintercom App en de Personal Security App. Elk app heeft een eigen interface, die is gerelateerd aan de functionaliteit.

Handige apps

De ViePro Alarm App stelt medewerkers in staat zorgalarmen te ontvangen, aan te nemen en af te handelen. Ook communicatie met de alarmgever is mogelijk. Afhankelijk van de ingestelde alarmflow wordt het alarm naar een of meerdere medewerkers gestuurd. De ViePro Alarm App kan ook brand- en technische alarmen ontvangen. De VieDome SmartLock App geeft medewerkers toegang tot locaties en ruimtes, waar het systeem is geïmplementeerd. De Personal Security App beveiligt de medewerker in combinatie met een slimme alarmknop. Zodra de medewerker een actief of passief alarm maakt, roept de app een of meerdere collega’s op. Met de Deurintercom App is te zien wie er voor de deur staat en kan de deur worden geopend. Met de VieDome Community App kunnen medewerkers beeldbellen met collega’s, cliënten en mantelzorgers.

Robuuste smartphones

Werken met VieDome in combinatie met een smartphone is efficiënt en gemakkelijk. Het nadeel is dat een gewone smartphone snel val- of waterschade oploopt. Om dit risico te verminderen, werkt VieDome met robuuste, waterdichte smartphones, die een val op beton van een hoogte tot 1,8 meter kunnen overleven. Ook het vervangen van een smartphone is eenvoudig; gewoon inloggen en verder werken. Omdat het systeem op basis van IP werkt, is het telefoonnummer niet van belang.

Er kan ook gebruikt gemaakt worden van een datacard (M2M) in het toestel. Dit is goedkoper en geeft een hogere prioriteit in het openbare netwerk. De smartphone werkt ook met WiFi. Smartphones hebben als voordeel dat ze minder storingsgevoelig zijn dan DECT-toestellen en pagers en dat de totale kosten nagenoeg gelijk zijn. VieDome levert smartphones inclusief apps en verbindingen (M2M of GSM) in abonnementsvorm.

Gebruik alleen wat u nodig heeft

Geen cliënt is hetzelfde en er zijn talloze scenario’s in de thuiszorg. Het is dan ook niet logisch om te kiezen voor gebouw-gebonden zorgdomotica. VieDome gaat altijd uit van de zorgvraag van de cliënt. De ene keer zijn er halszenders, bewegingsmelders of bedmatten nodig. En voor de volgende cliënt zijn akoestische bewaking, een communicatieplatform en beeldbellen juist betere opties.

Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert het scenario door een veranderende zorgvraag, dan verandert u via onze app de instellingen van de componenten. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt. Dat is wel zo efficiënt.

Open zorgtechnologie-platform

Flexibel te koppelen met ruim 160 koppelingen, functies en applicaties

VieDome is een open zorgtechnologie-platform, waarbij de individuele zorgvraag van de cliënt centraal staat. Meer dan 160 tools en applicaties van meer dan 75 externe leveranciers laten zich waar nodig flexibel koppelen met VieDome. U zit met VieDome dan ook nergens aan vast; componenten van andere leveranciers kunt u in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Daarmee behouden eerdere investeringen hun waarde of worden juist waardevoller, door ze in een VieDome-omgeving te gebruiken. Lees meer over VieDome