De draadloze kamerunit, het zorgtoestel en de slimme sensoren van VieDome zijn uitgerust met akoestische bewaking. De VieDome kamerunit (VieConnector) werkt op basis van volume en tijdsduur. De slimme sensor heeft audioanalyse voor alarmering. Voor akoestische bewaking hoeft geen aanvullende hardware geplaatst te worden. Dit is softwarematig te activeren.

Halvering aantal loze meldingen

Akoestische bewaking maakt gebruik van detectie van geluidsintensiteit. Zodra een bepaald niveau wordt overschreden, volgt een melding. Daarnaast maakt akoestische bewaking gebruik van een vooraf bepaalde tijdsduur om relatief korte geluidsfragmenten te filteren. Verdere analyses en andere sensoren kunnen bij de bewaking betrokken worden.

 

Dit draagt bij aan het voorkomen van meer dan 50 procent van de ongewenste loze meldingen. Ook de functie ‘terugspraak per bewoner of ruimte’ is in te schakelen en er is een opnamefunctie voor het terugluisteren van geluiden, nadat het alarm is afgegaan.

Gebruik alleen wat u nodig heeft

Geen cliënt is hetzelfde en er zijn talloze zorgvragen in de intramurale gehandicaptenzorg. Het is dan ook niet logisch om te kiezen voor statische, gebouw-gebonden zorgdomotica met in alle kamers dezelfde sensoren. VieDome gaat altijd uit van de zorgvraag van de cliënt zelf. De ene keer zijn er halszenders, bedmatten en bewegingsmelders nodig. En voor de volgende cliënt misschien akoestische bewaking of persoonsalarmering. Kortom: dynamische zorgdomotica.

Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert de zorgvraag, dan verandert u het scenario door de instellingen van de componenten via onze app aan te passen. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt. Dat is wel zo efficiënt.

Open zorgtechnologie-platform

Flexibel te koppelen met ruim 160 koppelingen, functies en applicaties

VieDome is een open zorgtechnologie-platform, waarbij de individuele zorgvraag van de cliënt centraal staat. Meer dan 160 tools en applicaties van meer dan 75 externe leveranciers laten zich waar nodig flexibel koppelen met VieDome. U zit met VieDome dan ook nergens aan vast; componenten van andere leveranciers kunt u in de meeste gevallen gewoon blijven gebruiken. Daarmee behouden eerdere investeringen hun waarde of worden juist waardevoller, door ze in een VieDome-omgeving te gebruiken. Lees meer over VieDome