Op maat gesneden bewaking en observatie

Voor de ondersteuning van het zorgproces is VieDome steeds op zoek naar verbeteringen in de bewaking van cliënten. De kracht van VieDome is de combinatie van sensoren en software die een accurate bewaking geven. De bewaking en ondersteuning van cliënten wordt steeds intelligenter. Derde generatie bewaking wordt dit genoemd. Hierbij gaat het niet alleen om het signaleren van noodsituaties maar ook om het herkennen van patronen.

Derde generatie bewaking met tweede generatie systemen
Veel organisaties werken nog met systemen die in het verleden ingericht zijn om noodsituaties te signaleren. Ook organisaties die VieDome al een tijd gebruiken beschikken vaak over veel sensoren die men in het verleden heeft aangebracht in de cliëntenkamers. VieDome heeft er daarom niet voor gekozen de derde generatie bewaking in hardware te realiseren maar in software. Hiervoor gebruiken wij onder anderen derde generatie scenario’s. Het open ECO-systeem van VieDome voorziet in derde generatie bewaking, waarbij alle bestaande onderdelen gebruikt worden.

Wanneer VieDome de derde generatie bewaking op basis van hardware realiseert moeten veel organisaties opnieuw investeren en daar zijn vaak geen mogelijkheden voor. Daarom kunnen binnen het VieDome ECO-systeem de resultaten van tweede en derde generatie sensoren bereikt worden door het toepassen van bewakingsscenario’s. Juist door het combineren van sensoren en het creëren van scenario’s, die bewaking per cliënt op maat maken, ontstaat een optimaal resultaat. Hierdoor is geen grootschalige vervanging van sensoren nodig maar het upgraden van de software en het realiseren van nieuwe manieren van bewaking door het instellen van bewakingsscenario’s.

Nieuwe intelligente vormen van bewaking en ondersteuning kan op vele manieren. Zo zijn er voorbeelden waarbij derde generatie sensoren te kort schieten maar waar een combinatie van sensoren verenigd in een derde generatie scenario een oplossing bieden. Door haar open structuur biedt VieDome veel mogelijkheden om de bewaking intelligenter te maken.