Algemeen | 19 • 08 • 2019

Betrouwbare en bewezen technologie

VieDome bewaakt niet alleen de cliënten maar beveiligd ook medewerkers als dat nodig is.

Onlangs was een groep van verpleegkundigen en verzorgende uit Duitsland op bezoek bij VieDome. Er werd een aantal locaties bezocht waar gewerkt wordt met de VieDome technologie. Eén van die locaties bevindt zich in een landelijke setting. Het is een verzameling van gebouwen in een buitengebied. In de nacht werkt hier een solitaire nachtdienst die ondersteund wordt door een zorgcentrale op afstand. Zodra er in één van de woningen iets gebeurd dan wordt dat door het VieDome systeem gesignaleerd en kan de zorgcentrale op afstand in luisteren of kijken. Gebeurd er iets waar de nachtdienst assistentie bij moet verlenen dan wordt deze gebeld en loopt ze naar de betreffende woning.

Zeer betrouwbaar

Tijdens het bezoek van de Duitse verpleegkundigen kwam de vraag of deze solitaire nachtdienst zich wel veilig voelde op het terrein. De nachtdienst medewerker reageerde hierop stellig dat ze zich altijd veilig voelde. Enerzijds omdat de zorgcentrale op afstand meekijkt en anderzijds omdat de VieDome technologie zeer betrouwbaar functioneert. Loopt er in de nacht iemand het terrein op dan wordt dat gesignaleerd door het systeem en kan er meteen actie ondernomen worden als dat nodig is.

Uit de ervaring van de gebruikers van het VieDome systeem blijkt dat VieDome betrouwbare en bewezen technologie is. Al jaren ondersteunt VieDome nachtdienstmedewerkers en zorgt er voor dat ze met een gerust gevoel hun werkzaamheden kunnen verrichten. VieDome bewaakt niet alleen de cliënten maar beveiligd ook medewerkers als dat nodig is. Door de meer dan honderd verschillende functies in het systeem kan VieDome gemakkelijk aangepast worden aan de vraag van zowel de cliënt als de medewerker.