Veelgestelde vragen

Hoe werkt personenalarmering van VieDome?

Voor cliënten die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen, kan personenalarmering een goede optie zijn. Met personenalarmering van VieDome is hulp altijd dichtbij. Met één druk op de knop kan contact gelegd worden met de zorg- of alarmcentrale of met een mantelzorger. Dit is niet alleen heel efficiënt, maar verhoogt ook het gevoel van veiligheid.

Lees meer

Hoe gebruikt VieDome zorgtechnologie?

VieDome zet zorgtechnologie in om het werk van zorgmedewerkers efficiënter en effectiever te maken. Zowel in de gehandicaptenzorg en intramurale ouderenzorg als in de thuiszorg bewijst onze zorgtechnologie z’n waarde. Niet alleen voor de zorgmedewerkers, maar ook voor cliënten. En als de zorgbehoefte verandert, dan past de zorgtechnologie van VieDome zich hier eenvoudig op aan.

Lees meer

Kun je met VieDome ook eHealth faciliteren?

Dat is zeker mogelijk. Sterker nog; wie VieDome zegt, zegt automatisch eHealth. VieDome biedt de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en thuiszorg een open zorgtechnologie-platform, dat uitgaat van de individuele zorgvraag van de cliënt. Daarbij laat VieDome zich koppelen aan meer dan 160 eHealth tools en applicaties van externe leveranciers.

Lees meer

Hoe kunnen we die vele onnodige meldingen voorkomen?

Het voorkomen van onnodige meldingen is een van de belangrijkste uitgangspunten voor VieDome. Zulke meldingen zorgen immers voor extra werkdruk en verstoren de (nacht)rust en privacy van bewoners. VieDome neemt altijd de bewoner als uitgangspunt in plaats van het gebouw. Dat sluit veel beter aan bij de individuele zorgvraag én helpt onnodige meldingen te voorkomen.

Lees meer

Biedt VieDome ook mogelijkheden voor zorg-op-afstand?

VieDome wil de thuiszorg slimmer en efficiënter maken met toegankelijke technologie. Zonder investering vooraf kunnen we van iedere woning een zorgwoning maken met zorg-op-afstand-oplossingen waarmee cliënten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dit maakt het werk voor thuiszorgmedewerkers efficiënter en ontlast mantelzorgers.

Lees meer

Wat doe ik met de apparatuur als ik deze niet meer nodig heb?

Wij snappen dat de situatie en zorgbehoefte in de ouderenzorg continu verandert. Geen cliënt is hetzelfde immers en er zijn talloze scenario’s in de intramurale ouderenzorg. denkbaar. Bij VieDome zit u daarom nergens aan vast. Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert de zorgvraag, dan verandert u via onze app de instellingen van de componenten. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt.

Lees meer

Download nu onze whitepaper over scenariodenken.

Wilt u meer weten over de voordelen en mogelijkheden van scenariodenken voor uw organisatie? Download dan onze whitepaper ‘Scenariodenken van Viedome: van zorgalarmering naar zorgondersteuning’.