Veelgestelde vragen

Ouderenzorg

Wat doe ik met de apparatuur als ik deze niet meer nodig heb?

Wij snappen dat de situatie en zorgbehoefte in de ouderenzorg continu verandert. Geen cliënt is hetzelfde immers en er zijn talloze scenario’s in de intramurale ouderenzorg. denkbaar. Bij VieDome zit u daarom nergens aan vast. Om altijd optimale veiligheid, comfort en efficiency te realiseren, gaat VieDome uit van persoonsgebonden oplossingen. Verandert de zorgvraag, dan verandert u via onze app de instellingen van de componenten. Zo krijgen ze een nieuwe functie. En als het nodig is, ruilen we ze om. U gebruikt en betaalt alleen wat u nodig heeft en zolang u het gebruikt.

Gehandicaptenzorg

Hoe kunnen we die vele onnodige meldingen voorkomen?

Het voorkomen van onnodige meldingen is een van de belangrijkste uitgangspunten voor VieDome. Zulke meldingen zorgen immers voor extra werkdruk en verstoren de (nacht)rust en privacy van bewoners. VieDome neemt altijd de bewoner als uitgangspunt in plaats van het gebouw. Dat sluit veel beter aan bij de individuele zorgvraag én helpt onnodige meldingen te voorkomen. 

Thuiszorg

Biedt VieDome ook mogelijkheden voor zorg-op-afstand?

VieDome wil de thuiszorg slimmer en efficiënter maken met toegankelijke technologie. Zonder investering vooraf kunnen we van iedere woning een zorgwoning maken met zorg-op-afstand-oplossingen waarmee cliënten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Dit maakt het werk voor thuiszorgmedewerkers efficiënter en ontlast mantelzorgers.