Eerste VieConnector geplaatst in Duitsland

Eerste VieConnector geplaatst in Duitsland
Ook buiten Nederland wordt het VieDome platform gaandeweg ingezet.

In Duitland wordt VieDome vertegenwoordigd door de firma Careview. Careview gaat VieDome inzetten in de Duitse thuiszorgmarkt om het mogelijk te maken dat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Tevens gaat Careview VieDome oplossingen bieden aan intramurale instellingen voor vraagstukken die, met de in Duitsland nog veel gebruikte traditionele verpleegoproepsystemen, niet goed op te lossen zijn.

De eerste Duitse organisatie die VieDome gaat inzetten is Evim. Evim is een organisatie die zich richt op de zorg, voor ouderen en mensen met een beperking, in het gebied rond Wiesbaden. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de toepassing van VieDome Community in volle gang. In het eerste kwartaal van 2018 zal in de wijk Eigenheim, in samenwerking met Pflegedienst Rehbein, het VieDome Community systeem in gebruik genomen worden.

Begin december is de eerste VieConnector geplaatst bij Evim. Het betreft hier een cliënt die in de nacht gaat dwalen en het gebouw kan verlaten. Via sensoren wordt het dwaalgedrag van de cliënt gesignaleerd en doorgegeven aan de medewerkers. Medewerkers gebruiken de ViePro App op hun smartphone om de bewegingen van de cliënt te kunnen signaleren.
 

Meer informatie ontvangen?