De mobiele telefoon als gereedschap voor de verpleegkundige

VieDome levert een reeks van Apps voor op de smartphone. Het gaat hier om Apps die van de Smartphone een onmisbaar hulpmiddel voor de professionele zorgverlener maakt. Voor het ontvangen van meldingen is er de ViePro App waarmee men een melding kan ontvangen en kan communiceren met de cliënt. Indien een melding ontvangen wordt is meteen ook alle informatie voor de zorgverlener beschikbaar.

Persoonsbeveiliging overal en altijd.
De VieDome security App is een App waarmee de verpleegkundige beschermd wordt. Met een eenvoudige druk op de knop van één van de gekoppelde alarmgevers (sleutelhanger, alarmknop, etc.) worden collega’s of de alarmcentrale gewaarschuwd. Als er een actieve melding is dan zien de alarm ontvangers wie het alarm heeft gemaakt en waar deze persoon zich bevindt. Daarnaast kan men optioneel een verbinding maken.

Toegang als het moet.
De VieDome Smart App is een veilige App voor toegangsverlening. Deze App werkt in combinatie met de VieDome Smart Lock. Op deze manier wordt van een gewone deur een slimme veilige VieDome deur gemaakt. VieDome SmartLock is een concept voor toegangverlening, dat eenvoudig en veelzijdig is. Het gebruik van het slimme slot is aan de buitenzijde niet zichtbaar en is veilig voor de bewoner. VieDome SmartLock voldoet aan de wetgeving op het gebied van veiligheid en privacy en is meestal te bevestigen zonder bouwkundige aanpassingen aan deuren en kozijnen. In de thuiszorg betekent dit dat een zorgmedewerker met zijn smartphone naar binnen kan bij de cliënt zonder dat er een sleutelkluis geplaatst hoeft te worden. Ook is het mogelijk om op afstand een medewerker te machtigen als hij onverwachts of ongepland bij een cliënt naar binnen moet.

VieDome hosting, een open ecosysteem voor zorg als een service.
De ViePro App voor het ontvangen van meldingen en het op afstand mobiel communiceren met de cliënt werkt overal waar GSM ontvangst is, dus zowel binnen in een gebouw als daarbuiten. De ViePro App voldoet aan alle regels van de nieuwe GDPR regels. Er worden geen gegevens op de smartphone opgeslagen. De hosting van de App vindt plaats vanuit het eigen datacenter van VieDome. Alle gegevens blijven in Nederland en zijn beschermd volgens de nieuwste richtlijnen die gelden voor zorgtoepassingen en gegevens beveiliging.
Steeds meer organisaties maken gebruik van de hosted oplossingen van VieDome. Het gemak van technologie als een service waarbij men alleen betaalt voor de diensten die men afneemt doet steeds meer zorgorganisaties besluiten om het nieuwe concept van VieDome toe te passen.

In dit virtuele concept van VieDome investeert een zorgorganisatie niet meer in de technologie maar in de dienstverlening op maat. VieDome zorgt voor de hardware, software en de verbindingen die voor de zorgorganisatie nodig zijn om haar diensten te leveren aan haar eindgebruikers. Op basis van de verbruikte dienstverlening wordt betaald.
Om deze moderne manier van technologische ondersteuning van het zorgproces mogelijk te maken binnen alle kaders die de verschillende wetgevingen hier aan stellen heeft VieDome haar eigen twindatacenter van waaruit diensten geleverd worden en waar gegevens van de gebruikers opgeslagen worden. Veilig, redundant, betrouwbaar, in eigen beheer en in Nederland, optimaal geregeld dus.

Alles mobiel en flexibel.
VieDome heeft oplossingen voor gebouw gebonden alarmering en afhandeling zoals dat bijvoorbeeld in een instelling plaatsvindt, maar VieDome kan ook geleverd worden in een volledig mobiele oplossing. De cliënt maakt dan gebruik van VieDome mobiele alarmering waarmee hij zowel binnen als buiten kan alarmeren en communiceren met zijn zorgverlener.
Medewerkers of familieleden maken gebruik van de ViePro App waarmee zij overal alarmen kunnen ontvangen en kunnen communiceren. Door het gebruik van flexibele “workflows” kan men bepalen wie op welk moment welke meldingen ontvangt zodat er geen alarm verloren gaat.